akım ve gerilim kontrolüne gore kablo kesiti hesplayan programm için yardım

merhaba.ekteki dosyada toprak sıcaklığının değerinin 25 derece ile 30 derce arasında olduğu durumlarda özgül termik toprak direncinin(ö.t.t.d.) 0,7 değeri için F1 değeri bulunmadığına dair kullanıcıyı uyarmam gerekiyor. bunu excel deki doğrulama fonksiyonu ile yapabiliyorm. fakat toprak sıcaklığının 30 ile 35 derceler arasında olması durumundada bu kez ö.t.t.d. nin 0,7 ve 1 secilmesi durumlarında F1 değeri bulunmamakta. bu durum sıcaklık değeri arttıkca farklılık gostermekte. bende bunu bir makro ile halletmenn uygun olacağını düşündüm. birinci durum için bir makro kaydettim ve aynısını kopyalayıp diğer sıcaklık değerleri için uygulamaya calıstım. ama olmadı. sadece bir sıcaklık aralığı için uyarı verdi. (oluşturduğum kod aşağıda)

With Selection.Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateWholeNumber, AlertStyle:=xlValidAlertWarning, _
Operator:=xlNotBetween, Formula1:="25", Formula2:="30"
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = "Dikkat!!!"
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = _
"Toprak sıcaklığı 25 ile 30 derece arasındayken, özgül termik toprak direncinin 0,7 olduğu durumlar için F1 değeri bulunmamaktadır."
.ShowInput = True
.ShowError = True
With Selection.Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateWholeNumber, AlertStyle:=xlValidAlertWarning, _
Operator:=xlNotBetween, Formula1:="30", Formula2:="35"
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = "Dikkat!!!"
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = _
"Toprak sıcaklığı 30 ile 35 derece arasındayken, Ö.T.T.D. 0,7 olduğu durumlar için F1 değeri bulunmamaktadır. Ayrıca Ö.T.T.D. 1 ise yüklemenin 0,5 ve 0,6 olması halinde de F1 değeri bulunmamaktadır."
.ShowInput = True
.ShowError = True

End With
End With
End Sub

aslında uyarı sıcaklık değeri girldiğinde değilde yükleme değeri girildiğinde verilse daha guzel olur. yani kullanıcı sıcaklığı 25 derece girdi ve yükleme değerinide 0,7 sectiği anda "bu sıcaklık değerinde yükleme değeri 1-1,5 ve 2,5 olabilir." gibi yada "bu sıcaklık değerinde yüklemenn 0,7 olduğu durum icin F1 katsayısı bulunmamaktadır." gibi bir uyarı yazabilirsem cok guzel olucak.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

cok uzun kapsamlı bi sorun değil aslında...

belki ben yukarda biraz karışık anlattım. aslında benim istediğim örneğin kullanıcı a1 hücresindeki değeri 25 ile 30 arasında girdiyse b1 hucresindeki 1-2-3-4-5 değerlerinden 1 i secemeyeceğini, eğer a1 hücresine 30 ile 35 arasında bir değer girdiyse b1 hucresinden 1 ve 2 dğerlerini secemeyeceğini ifade eden uyarıyı veren kodu istemiştim...yardımcı olabilirseniz sevinirim...

kimse yokmuuu

yardımcı olacak hic kimse mi yok arkadaşlar???