aktif excel dosyaları

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
iyi günler,

sitede öğrendiklerimle program yapmaya çalışıyorum.ama bir sorunum var. userforma çıkış diye buton koydum. çıkışa basıldığında programın tamamen kapanması için application.quit ile çıkış yapıyorum ama bu sefer diğer açık olan excel dosyalarınıda kapatmamı istiyor sistem.sizden ricam kapatmadan önce sistemden başka açık olan excel dosyası olup olmadığını kontrol ettirebiliyormuyuz. yani demek istediğim eğer benim dosyamdan başka açık dosya yoksa application.quit ile exceli tamamen, eğer başka açık dosya varsa activeworkbook.close ile kendi dosyamı kapatmak istiyorum. bunu nasıl yaparım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
:cool:
Kod:
If Workbooks.Count = 1 Then
    Application.Quit
    Else
    ThisWorkbook.Close
End If

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

sağ kulağı sol elle tutmaya çalışmak niye?
tek dosya açıksa kendi dosyasıdır ve kapatır, çok dosya varsa kendi dosyasınız kapatır.
sadece ThisWorkbook.Close kullansanız yetmiyor mu?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
merhaba

sağ kulağı sol elle tutmaya çalışmak niye?
tek dosya açıksa kendi dosyasıdır ve kapatır, çok dosya varsa kendi dosyasınız kapatır.
Sayın uzmanamele bey tek dosyayı kapattığınız zaman kabuk kalıyor
onu ayriyetten kapatmak istemiyor arkadaş sanırım.Bu işlemi sanırım kod ile yapıyor.Yoksa manuel kapatmış olsa tüm bunlara gerek yok.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

Evren bey, haklısınız.
benim anlamadığım, bir dosyayı kapatmak için bir şekilde bir düğmeye basmak gerekiyor.
ya kapat düğmesidir ya da kapatmayı sağlayan makro. her durumda zaten bir düğmeye basılacaksa standart kapat düğmesi işimizi görmüyor mu?
velev ki kapat büğmesi iptal edilmemiş olsun.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
merhaba

Evren bey, haklısınız.
benim anlamadığım, bir dosyayı kapatmak için bir şekilde bir düğmeye basmak gerekiyor.
ya kapat düğmesidir ya da kapatmayı sağlayan makro. her durumda zaten bir düğmeye basılacaksa standart kapat düğmesi işimizi görmüyor mu?
velev ki kapat büğmesi iptal edilmemiş olsun.
Arkadaş exceli gizlemiş olabilir ve Userformdan kapatma işlemi ni bir düğme ile yapıyor olabilr.
Tabbi kapatırken exceli tekrar görünür yapıyordur.O zaman bu konu gündeme geliyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
Sayın evren gizlen

ilginizden dolayı teşekkür ederim. Burdan sizlere bu tür soruları sorarak exceli öğrenmeye çalışıyoruz. sağolun sizlerde yardımcı oluyorsunuz. belki bazı sorularımız saçma olabilir buda excel bilgimizin az olduğundan ve sizlerin bilgisinden faydalanmak. sayın uzmanamelenin dediği doğrudur ama burdaki amaç öğrenmek. "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler".eğer farkında olmadan birilerini kızdırdıysam özür dilerim. sizinde dediğiniz gibi exceli gizliyorum o yüzden sorun oluyordu. herşey için teşekkür ederim..