faturalar ile ödemeleri denkleştirip kalan faturaları yaşlandırırsanız probleminiz çözülür ancak bu yöntem için kullandığınız programın uygun olması gerekir...
elimdeki liste bu ancak bununla çözüm bulabilirim derseniz aynı denkleştirme işlemini burada yapmanız herbir ödemenin hangi faturaları örttüğünü ayrı ayrı belirtmeniz gerekir.
yok ben en hızlı nasıl yaparım derseniz bakiye tutarı oluşturan son faturalarınızı ayırın gruptan ve bunları yaşlandırın. Bu durumda adat (faiz) problemleri ortaya çıkabilir ve farkına varmak mümkün olmaz.
son yöntem her bir faturanın vadesi biliniyorsa vadelerini girip bir adat tablosu oluşturmak ve ortalama vadeyi hesaplayıp tahsilatı buna göre talep etmek.
cevap vermekten öte sesli düşündüm.
benim sonucum; adat çalışması yapar ciddi bir sapma olup olmadığına bakarım. akabinde ve detayında; eğer ciddi bir adat oluşmuyorsa (tabii ki alehime ) bakiyeyi oluşturan son faturaları yaşlandırırım... yok ödemeler aksatılmış ve ciddi bir adat oluşuyorsa bu durumda alehime oluşan süreyi yaşlandırma tablosuna yansıtırım ve buna göre tahsilat yapmaya çalışırım.
bu arada bu faturaların hepsi aynı müşteriye mi kesilmiş?
yaşlandırma yapılırken müşteri bazlı yaşlandırma yapmak daha faydalı olur...
COST CONTROLER arkadaşımız güzel bir çözüm sunmuş. ancak yukarıda da uyardığım gibi ödemelerde bir sapma olmuş ise bu sapmanın yaşlandırmaya yansıması gerekir.
bir faturanın ödemesini 1 hafta geciktirmişse müşteri aynı tutardaki başka bir faturayı (veya farklı faturaların bu kadarki tutarını) 1 hafta önce ödemeli ki adat (faize konu matrah) oluşmasın.
merhaba arkadaşlar
ben navigator'da yaşlandırma yapmak istiyorum,ama bu konuda fazla bilgim yok bazı tabloları kendim hazırlamaya çalıştım.
bana cari hesaplara ilişkin örnek yaşlandırma tablosu gönderirseniz sevinirim.
şimdiden ellerinize saglık
teşekkürler
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.