Alınan değerlere link ekleme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 TR
Hocam ekte gönderdiğim çalışma sayfasında Parça No yazan Yere sayfa 2deki parçalardan birinin nosunu yazıp entera basın. 2. sayfadaki o parça numarasına ait satırdaki bilgiler geliyor ama ben oraya link ekleme istiyorum (örnek çalışmada olduğu gibi) ve 1. sayfada arattığımda link halinde de gelsin istiyorum şu an sadece yazı geliyor

Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılar...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek,

A2-3759 yazdınız Altan plastik verisi geldi. Bu verideki köprü adresi neresi olacak. Bu isimde sayfamı var.

Bunlarıda düşünerek, eklenen linkin adresler mantığı ve olması gerekenleri daha geniş bir tablo hazırlayarak detaylı açıklama yaparmısınız..

Ayrıca farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açarak sorunuzu sormanızı rica ederim..

.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 TR
hocam çalışmanın ikinci sayfasında Altan plastik bilgisi bir link olarak çalışmanın 3 sayfasındaki bir hücreye bağlı. Bu sayfada altan plastik yazısına tıkladığımda 3. sayfadaki hücreye gidiyorum.
Ama 1 sayfada parça numarası bilgisini girip arattırdığımda aaaltan plastik yazısı geliyor ama link halinde değil.Ben 2. sayfada yaptığım gibi 1. sayfadaki gelen bilginin üzerine tıkladığımda beni 2. sayfada iken gönderdiği aynı hücreye göndermesini istiyorum. Ve bütün linkleri aynı çalışma kitabındaki birinci sayfadan diğer sayfadaki belirli hücrelere atamak istiyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın montegue,

Eksik bilgilerle dolu dosya eklemişsiniz. Bu şekilde vereceğim cevaplar sürekli deneme gibi olur ve konu gereksiz uzar.

Sayfa2 de verilen linklerin bir mantığı yokmu. Anladığım kadarıyla sayfa 3 e göre bir mantıkla link veriliyor ama sayfa 3 te bununla ilgili bilgi kısıtlı. Boş hücreleri gösteren linkler var. Eğer bir mantığı varsa formül ile çözülür yoksa makro kullanmanız gerekir.

Veri düzeni anlaşılır olan küçük bir dosya ekleyerek açıklarsanız sevinirim..

.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 TR
Ömer hocam;

Olayın mantığı şöyle
2. sayfada parça numarasına göre veri tabanı olacak.
TEDARİKÇİ ADI,PARÇA ADI,MİKTAR,KABUL,RET,ŞARTLI KAB Bilgilerinin herbiri için ayrı bir sayfada veriler olacak. O yüzden, örneğin Tedarikçi adına tıklandığında ilgili sayfadaki hücreye gittiğinde tedarikçi ile ilgili bilgileri göreceğiz. tedarikçi sayısı fazla olduğu için diğer tedarikçi bilgileri de aynı sayfada ama daha aşağıdaki bir hücrede olacak. yani aşağı doğru sıralanacak.

Örnek çalışma çok yüzeysel çünkü ben sadece arama sayfasına ikinci sayfadaki linklerin birinci sayfaya da çağırıldığında link halinde gelip gelemeyeceğiydi. daha sonra linkin hangi hücreye gideceğini düzenleyebiliceğimi düşünüyorum.
Çalışma şu anda fikir aşmasında olduğu için sadece arama sayfasına(1. sayfa) yazının nasıl 2. sayfada olduğu gibi link halinde çağırılacağı soru işareti.

İlginiz için teşekkür ediyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılarımla..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ömer beyin tespit ettiği gibi soru yeterince açık değildi ama eki incelerseniz size fikir verecektir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar