alış satış dan kalan adet tutarı ve kar hesaplatma özet tabloda

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
iyi günler
ekdeki dosyada alış satış dan kalan adedi ve tutarını hesaplatıp karımı hesaplatmak isityorum

bir yöntem yapmaya çalıştım ancak kalan adedi alış biirm fiyatı ile çarpmam lazım bunuda özet tabloda yapamadım

bunun başka bir pratik yöntemi varsa oda olabilir
iyi çalışmalar yardımcı olabilrimisiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
18.06.2019
İYİ GÜNLER "ÜRÜN" SAYFASINA AKTARAN KOD ALIŞ SAYFASINDAN TEKE İNDİREREK AKTARSA ALIŞLA İLGİRİ ADET VE RAKAMLARI VE SATIŞDAN SATIŞLA İLGİ OLNALARI VE ALIŞ BİRİM FİYATINI ÜRÜNLER SAYFASINDAN ALSA BİR ÜRÜN ADI TAK OLASA ÖNÜNDEKİ İLGİLİ SAYILARI TOPLASA
ürünleir teke ündirirken yıl lık yapması lazım yani 2011 re bir 2012 ye bir tekek indirmesi lazım
bu şekilde çözümü varmıdır

ÜRÜN SAYFASINA AKTARAN KODDA ALIŞ SAYFASINDAKİ BİRİM FİYATINIDA AKTARIYORUM ÖZET TABLOYA ÜRÜN FİYATINI GETİREMEDİM ÇÜNKÜ AYNI ÜRÜN DEN BİR KAÇTANE OLDUĞU İÇİN BİRİM FİYATLARINI TOPLUYOR ONUNLA ÇARPINCADA KALAN ADEDİ YANLIŞ OLUYOR

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

KALAN ADET bölümünü "Hesaplanmış Alan" bölümünden eklemişsiniz. Diğer sütunlarıda aynı şekilde ekleyebilirsiniz.

Özet tablonuz üzerinde bir hücreye tıkladığınızda 2010 menü çubuğunda "PivitTable Araçları" menüsü belirginleşecektir. "Seçenekler" bölümüne tıkladığınızda "Alanlar,Öğeler ve Kümeler" seçeneği görünecektir. Bu seçenei tıklayın. "Hesaplanmış Alan" seçeneğini seçtiğinizde karşınıza bir menü gelecektir. Bu menüyü kullanarak hesaplanmış alan formülleri kurabilirsiniz. Menüde "AD" bölümüne tıklarsanız hesaplanmış alanları görebilirsiniz. Bu bölümdeki formülleri inceleyin. Kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
18.06.2019
iyi günler, korhan bey ilginiz için teşekkür ederim ancak kalan adedin tutarını çıkarttığım formül ='ALIŞ TUTARI'/'ALINAN ADET'*'KALAN ADET'
çün kü bazısında adet fazla devirden geldiği için burada duğru gibi oluyor ancak yanlış yapıyor herhalde şundan oluyor ilk devirde elimdeki ürün adetlerini girince onlarında tutarı olmayınca ürünün birim fiyatı değişiyor alış sayfasından ürün sayfasına aktarma yaparken birim fiyatı ile aktarıyorum ancak oradan da tek fiyatı bulmadım orada topluyor toplamdan ürün fiyatı tek şekli ile özet tabloda alabilirsem aslında işimi görecek

='KALAN ADET'* birim fiyatı demek isityorum o fiyatı tek biirm fiyatlarını bulduramadım
değer bölümünde topla , say ve diğerleri var oradan veya başka bir yerden tek fiyatı getire bilirmiyiz
kalan adet tutarında biri 85 biri 30 toplamı 115 olması lazım toplamı 123,75 çıkmış karda ise 50 toplamda 58,75 bunlar nasıl düzelir

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
18.06.2019
Iyi günler hocalarım özet tabloda alış fiyatından kalan adedi hesaplamak istiyorum ancak birim fiyatı toplam geliyor her ürünün birim fiyatı tek nasıl getirile bilir özet tabloya
yardımcı olabilirmisiniz