Alış-satış eşitleme sorunu

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr - excel2007 tr
Arkadaşlar herkese günaydın;

Bende 1 adet Excel dosyası mevcut içerisinde de Anadoluda ki bayime sattığım parçalar var. Bu bayi sattığım parçaları araçlara kullanıp bana tekrar fatura ediyor. şimdi ben kullandığımız sistemden alış ve satış faturalarını Excel'e aktardım. sonra da buradaki parça isimlerini yan yana iki sütun olarak yaptım. Ancak sütunlar birbirlerini karşılamıyor, bundan dolayıda ben aynı parçadan kaç adet satmışım o bana kaç adet geri fatura etmiş bunu göremiyorum. örnek vericek olursak. A-sütununun 78 inci satırında HAVA FiLiTRESi ASTRA-G yazıyor ancak bu aynı parçanın karşılığı B-sütununda 69 uncu sırada ben herhangi birinden süz dediğimde 78 inci satırın karşılığında ne varsa o geliyor bende otomatikman karşılığında bu parçayı satmamışım satmadığım halde almışım gözüküyor bu süzme işlemini nasıl yapabilirim. örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Sorunuzu tam anlamadım,

C3 Hücresine aşagıdaki formülü yapıştırın.

Bakalım istediğinizi sonucu veriyomu eğer vermiyorsa biraz daha detaylı açıklama verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A3;$D:$E;2;0));"Satış Faturası Kısmında Yok !";DÜŞEYARA(A3;$D:$E;2;0))

Excel Vers. ve Dili
Vedat bey;

eksik anlatmış olabilirim doğrudur. Şimdi örnek veriyorum; B hücresinin 1 inci satırında AKS KÖRÜĞÜ var aynı AKS KÖRÜĞÜ birde E hücresinin 5 inci satırında var. Ben şimdi B veya E hücresinde süz AKS KÖRÜĞÜNÜ arattığımda karşılığında başka bir parça geliyor. Yani sonuç olarak ben AKS KÖRÜĞÜNÜ süz yaptığımda ben bu adamdan kaç tane AKS KÖRÜĞÜ almışım Kaçtane satmışım onu görmek niyetim.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin.

Not: Sayfa 2 bakın

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Vedat bey;

süpersiniz ellerinize kollarınıza sağlık çok teşekkürler.