alt alta olan binlerce satırı sayfaya sığacak şekilde sıralamak

Katılım
29 Haziran 2012
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
97
merhaba arkadaşlar,
alt alta birlerce verim var.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
vs.

bu rakamları alt alta 50 satır olacak şekilde yan yana sıralamak istiyorum.
yardımcı olabilirmisiniz?


1 51
2 52
3 53
4 54
5 55
...50 ....gibi
bu şekilde.
 

muhasebeciyiz

Altın Üye
Katılım
10 Şubat 2006
Mesajlar
563
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Verilerinizin A sutnunda var olduğunu sayarsak ;

DOLAYLI(ADRES(SÜTUN(B$1)-1+SATIR($A11)*50-49;1))

Formülü B1 hücresinden AY1 hücresine kadar sağa çekiniz

Sonrasında B1-AY1 hücrelerini seçip istediğiniz kadar alta çekip kopyalıyınız
 
Katılım
29 Haziran 2012
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
97
Verilerinizin A sutnunda var olduğunu sayarsak ;

DOLAYLI(ADRES(SÜTUN(B$1)-1+SATIR($A11)*50-49;1))

Formülü B1 hücresinden AY1 hücresine kadar sağa çekiniz

Sonrasında B1-AY1 hücrelerini seçip istediğiniz kadar alta çekip kopyalıyınız
merhaba,

a sütunundaki verileri
b1 satırından b50 satırına doğru
c1 satırından c50 satırına doğru
yukarıdan aşağıya sıralamak istiyorum, 50 şerli
 

muhasebeciyiz

Altın Üye
Katılım
10 Şubat 2006
Mesajlar
563
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
bu formülü b1 hücresine yazınız sonrasında b1-AY1 arasında sağa doğru ve aşağıya doğru çekerek kullanın
 
Katılım
29 Haziran 2012
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
97
bu formülü b1 hücresine yazınız sonrasında b1-AY1 arasında sağa doğru ve aşağıya doğru çekerek kullanın
bu formül yatay yapıyor
ben dikey olarak sıralamayı düşünmüştüm,
b sütunu yukarıdan aşağıya 1 . satırdan 50. satıra kadar
c sütunu yukarıdan aşağıya 51 . satırdan 100. satıra kadar gibi
alt alta olacak
 

DoğanD

Altın Üye
Katılım
22 Eylül 2023
Mesajlar
427
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-10-2028
Merhaba,

Muhasebeci arkadaşımın fikrinden hareketle ve yine verilerinizin A sütununda olduğunu varsayarak;
B1= DOLAYLI(ADRES(DOLAYLI("A"&SATIR(A1)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A1:A1)-1)*50);1))
 

muhasebeciyiz

Altın Üye
Katılım
10 Şubat 2006
Mesajlar
563
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
=DOLAYLI("A"&SATIR(A1)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A1:A1)-1)*50)
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A1:A1)>0;DOLAYLI("A"&SATIR(A1)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A1:A1)-1)*50);HATA.MESAJI(DEĞER))

Formülü B1 hücresine kopyalayınız sağa doğru sıfır görünceye kadar çekiniz
sonrasında b1 den itibaren sıfır gördüğünüz hücreye kadar hücreleri seçiniz
b1-b50 arasına gelecek şekilde aşağıya doğru formülü kopyalayınız.İşlem bu kadar
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Haziran 2012
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
97
Merhaba,

Muhasebeci arkadaşımın fikrinden hareketle ve yine verilerinizin A sütununda olduğunu varsayarak;
B1= DOLAYLI(ADRES(DOLAYLI("A"&SATIR(A1)+(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A1:A1)-1)*50);1))
veri sayı olmazsa DEGER hatası veriyor. bu DEGER hatası engellenebilir mi metin de olsa sıralasa
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,232
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Profilinizde yazan ofis sürümü ve bilgisi doğru mu?

Doğru değilse linki inceleyerek güncellemenizi rica ederim..

 

muhasebeciyiz

Altın Üye
Katılım
10 Şubat 2006
Mesajlar
563
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Function KopyalaAralıklar(ByVal kaynakAralık As Range) As String()

Dim hedefSütun As Long
Dim i As Long
Dim satırSayısı As Long

For i = 1 To kaynakAralık.Rows.Count Step 50
hedefSütun = i \ 50 + 2

satırSayısı = IIf(i > 50, 50, kaynakAralık.Rows.Count - (i - 1))

Cells(1, hedefSütun).Resize(satırSayısı, 1).Value = _
kaynakAralık.Offset(i - 1, 0).Resize(satırSayısı, 1).Value
Next i

End Function

Sub Test()

Call KopyalaAralıklar(Range("A1:A600"))

End Sub

Bu kodu deneyiniz. Ayrıca 7 nolu mesajdaki formülleri denememişsiniz
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Haziran 2012
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
97
Function KopyalaAralıklar(ByVal kaynakAralık As Range) As String()

Dim hedefSütun As Long
Dim i As Long
Dim satırSayısı As Long

For i = 1 To kaynakAralık.Rows.Count Step 50
hedefSütun = i \ 50 + 2

satırSayısı = IIf(i > 50, 50, kaynakAralık.Rows.Count - (i - 1))

Cells(1, hedefSütun).Resize(satırSayısı, 1).Value = _
kaynakAralık.Offset(i - 1, 0).Resize(satırSayısı, 1).Value
Next i

End Function

Sub Test()

Call KopyalaAralıklar(Range("A1:A600"))

End Sub

Bu kodu deneyiniz. Ayrıca 7 nolu mesajdaki formülleri denememişsiniz

çok teşekkür ederim.
7 nolu mesajdakini arada görmemişim.. sorun çözüldü.
hayırlı işler,
hayırlı günler.
 
Üst