Soru Alt klasör altındaki verileri getirme kodunda revize

Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Merhaba Arkadaşlar aşağıdaki kodu forumda buldum. Hocam yolunu değiştirmek istiyorum. alt klasörler içindeki veriyi getirsin. istiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz.çok teşekkür ederim.

Kod:
Sub dosyalar()
Dim STR As Long, YL As String, DSY As String
STR = 2
YL = "C:\abbbbb\" 'buraya klasörün yolunu yazın c dizini abc klasöründeki dosyaları listeler
DSY = Dir(YL, vbNormal)
Do While DSY <> ""
With WorksheetFunction
If (GetAttr(YL & DSY) And vbNormal) = vbNormal Then
Cells(STR, "A") = Replace(DSY, Right(DSY, Len(DSY) - _
.Find("*", .Substitute(DSY, ".", "*", Len(DSY) - Len( _
.Substitute(DSY, ".", "")))) + 1), "")
STR = STR + 1
End If: End With
DSY = Dir
Loop
End Sub
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
675
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
Seçtiğiniz klasördeki verileri listeler. Deneyiniz.

C++:
Sub dosyalar()
Dim STR As Long, YL As Variant, DSY As String
STR = 2
YL = BrowseForFolder("Dosyaları Seçin")
DSY = Dir(YL & "\*.*", vbNormal)
Do While DSY <> ""
With WorksheetFunction
If (GetAttr(YL & "\" & DSY) And vbNormal) = vbNormal Then
Cells(STR, "A") = Replace(DSY, Right(DSY, Len(DSY) - _
.Find("*", .Substitute(DSY, ".", "*", Len(DSY) - Len( _
.Substitute(DSY, ".", "")))) + 1), "")
STR = STR + 1
End If: End With
DSY = Dir
Loop
End Sub

Private Function BrowseForFolder(Optional OpenAt As Variant) As Variant
    Dim ShellApp As Object
    Set ShellApp = CreateObject("Shell.Application"). _
    BrowseForFolder(0, "Klasör Seçin", 0, OpenAt)
    On Error Resume Next
    BrowseForFolder = ShellApp.self.Path
    On Error GoTo 0
    Set ShellApp = Nothing
    Select Case Mid(BrowseForFolder, 2, 1)
        Case Is = ":"
            If Left(BrowseForFolder, 1) = ":" Then GoTo Invalid
        Case Is = "\"
            If Not Left(BrowseForFolder, 1) = "\" Then GoTo Invalid
        Case Else
            GoTo Invalid
    End Select
    Exit Function
Invalid:
    BrowseForFolder = False
End Function
 
Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Hocam Rbozkurt Hocam verileri getirmedi. Sayın Muzaffer Ali hocam vermiş olduğunuz link inceledim. verileri getiriyor. yalnız yolu da yazıyor. ben sadece veriler gelsin. istiyorum.
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
675
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
Hocam Rbozkurt Hocam verileri getirmedi. Sayın Muzaffer Ali hocam vermiş olduğunuz link inceledim. verileri getiriyor. yalnız yolu da yazıyor. ben sadece veriler gelsin. istiyorum.
Sizin eklediğiniz koda sadece KLASÖR ekleme işlevi değişti. Kodda değişiklik yapılmadı.


Altta kendi kullandığım bir uygulama var belki işinize yarar.
 

Ekli dosyalar

Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Sayın RBozkurt Hocam sizden ricam alt klasöre yol gösterek yapma olasılığımız olabilir mi lütfen çok teşekkür ederim.
 
Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Hocam Örnek C:\Users\m\Desktop\U\Kalınlıklar\
 

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
675
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
Elinizde örnek DENEME diye bir klasör var, Bunu içindede DENEME2 diye klasör var.
Siz ana klasör ve bunun içinde bulunan ALT klasörleri içindekiler ile birlikte mi yazdırmak istiyorsunuz?

Yoksa listelenecek klasörü yukarıdaki gibi adresi el ile girerek aratmak mı ben soruyu anlayamadım şuan.

2. seçenekse eğer İlk kod listeleme yapıyor. Orda listelenecek klasör yolu inputboxa bağlanabilir. Makro çalışınca adresi el ile yapıştırırsınız ve listeler.
 
Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Hocam evet kod çalışıyor. çok teşekkür ederim. sadece alt klasör içindekileri yazdırmak istiyorum. benim paylaştığım kodun sıkıntısı alt klasör ismi değişken olduğu için sürekli yeni yol girmek zorunda kalıyordum. eğer alt klasöre klasör seçtirmeden direk bir bağlantı yapılabilirse alt klasör içinde ne kadar değişiklik olsa da verileri direk getirir ve yazar diye düşünüyorum. tabi yapılabilirse
 
Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirmisiniz. Çok teşekkür ederim
 
Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-01-2024
Tamam hocam çok teşekkür ederim. Yarın iş yerinde denerim ve dönüş yaparım.
 
Üst