Alt satıra geçme( Ayrıca genel yardım lazım)

Excel Vers. ve Dili
professional plus 2019 ve vb
Merhaba arkadaşlar Genel excel yardımı lazım.Excele yeni başladım.10 gün oldu.Eğitim seti falan izliyorum kendi çapımda çabalıyorum.Excele Zorunluluktan başladım.Çünkü sürekli doldurmak zorunda olduğum formlar var.Ben de işimi kolaylaştırmak için uğraşıyorum.Kimse benden bir şey istemedi. Gelecekte de lazım olacak bana neyse. Şu anki sorunlarımdan bahsedeyim.

Şu an 3 form doldurmak zorundayım.2sinden bahsedeyim 3.sü yeni verildi bana..

2 si benzer.2 ayrı kitaplığa kayıt oluyor. 1 2 3 4 diye gidiyor sayfa sayıları 2sinde de.100 küsürlerdeydi en son sayfa sayıları.Ürün geldikçe yeni sayfalar oluşturmak zorundayım 2 ayrı kitaplığa . Ben yeni 3 sayfalık excel oluşturdum.1 ine bilgileri gireceğim sayfa olarak ayırdım.Diğer 2 si formların benzerleri.İlk sayfadan yazıyorum.Diğer sayfalara işliyor.Sonra bunları kopyalayıp, 2 doldurmak zorunda olduğum kitaplıktaki son sayfayı kopyalayıp yeni bir tane oluşturup ona bunları değer ve biçimleri vs olarak yapıştırıp kaydediyorum..

İlk Sorum kopyala yapıştır yerine direk bu 2 forma yeni sayfaları nasıl oluşturabilirim.Mümkünse formül olarak kayıt olmasın.Değerler kayıt olsun.

Bu 2 formlarda şunlar var.Toplam 20 civarı ürünümüz var.Dışardan bize geliyor.Bazen 5 6 tanesi .Bazen 1 tane olarak geliyor.Her gelişte form oluştuyorum.Tarih ve diğer şeyleri hallettim de
Ürün adı : "a,b,c "- miktar : "10 kg ,20 kg,15 kg" . Bu bilgi burda kalsın.

3 . yapmam gereken şeyi anlatayım. Bunu da yeni doldurmam gerekiyor.Bu tek sayfalık bir şey.ilk 2 formdaki bilgiler yetiyor bana.Yani oluşturduğum 3 sayfalık bilgi giriş sayfasındaki bilgileri doldurup kayıt ettiğimde.Diğer 2 form artı bunun dolmasını istiyorum.

2. sorum
Bu tek sayfalık şöyle kayıt oluyor.mesela bir seferde 3 ürün geldi diyelim.

94-geldiği yer - a ürünü - miktar-tarih vss-
geldiği yer- b ürünü - miktar
geldiği yer - c ürünü- miktar
95 geldiği yer-z ürünü-miktar
96
alt alta ürünler yazılıyor yani.Formlardaki gibi aynı satıra yazılmıyor.
Yeni ürün veya ürünler geldiğinde hemen altına 95 olarak geldiği yer-z ürünü -miktar yazmalı.

Aslında bunun ayrı kitaplıkta olma zorunluluğu yok .4. sayfa olarak kayıt da edebilirim.Ama ürün alt alta yazdıramadım.

3. sorum aslında bu önemsiz.Ürünlerimizin ne olduğu belli olduğuna göre .Elle boşuna boşuna yazmayayım diyorum. Bir çeşit tıklamalı neler yapabilirim.
3. girmem gereken excelde filtreleme işlemi var.Ürün adlarını düzgün girmem gerekiyor yani.Yazmaktan daha iyi olacağını düşündüm uğraşmanın dışında.

Şimdiden teşekkürler.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Forum'a hoş geldiniz,

Öneri ,

Bu anlatımları kapsayan, örnek bir dosyayı, dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip, linkini burada paylaşın yada

Altın Üye olarak, dosyanızı direkt buraya yükleyin ve forumun sayısız hizmetlerinden faydalanın, derim.

Teşekkür ederim.