Alt satırı sabitlemek

eronyat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-12-2025
Merhabalar.

Bir hücreye göre üstte ve solda kalan sütunları sabitleyebiliyoruz. Bunu alt satır için veya sağ sütun için de yapmak mümkün mü?

Biraz araştırdım buna dair bir şey göremedim. Neden ihtiyaç duyduğumu da özetleyeyim; firmada üretilen ürünlerin maliyetlerini hesaplamak için kullanılan malzemelerin listesini oluşturup en altta da toplam maliyet gözüksün istiyorum. Malzeme listesi şu an girebildiklerimden ibaret, liste daha da uzayacak. Her seferinde aşağıya kadar inmek yerine aşağıdaki satır çalışma sayfasının altında sabit olarak gözüksün isterim. Sadece, alt satırı sabitlemek istiyorum, mümkünse sağ sütunu sabitlemeyi de öğreneyim istedim.

Örnek dosyayı linkle paylaşıyorum.
http://dosya.co/af7z15s07u5q/örnek.xlsx.html

Teşekkür ederim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Yapılabilir mi bilmiyorum. Ancak isterseniz toplam satırını en üste ve sütununu da en sola alıp sabitleme yapabilirsiniz.

eronyat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-12-2025
Yapılabilir mi bilmiyorum. Ancak isterseniz toplam satırını en üste ve sütununu da en sola alıp sabitleme yapabilirsiniz.
Öneri için teşekkür ederim. Bu da mantıklı bir çözüm. Eğer mümkünse diye sordum. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Alternatif olarak CTRL+Aşağıok tuş kombinasyonuyla hızlıca en alt satıra gidebilirsiniz..
istediğiniz şeye karşılık bir şey değil ama en alt satıra ulaşmanın en hızlı yolu :)