alt toplam yada süzme fonksiyonunu formülleme YARDIM

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe - Win10 x64
Öncelikle merhaba..
Değerli excel üstadları bi konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. forumda aradım ama nasıl aramam gerektiğinide bilmediğim için bulamadım.
sorunum şu:
Elimde excel de takip ettiğim bir çalışanların listesi var. 2 şirketim var ve baya kalabalık bir liste. bu listede süzme fonksiyonu ile şirket 1 deki özürlü çalışanlar, stajyerler, çıraklar, normal çalışanlar diye süzüp sayıyı bulabiliyorum. amacım bunu kolaylaştırmak. şirket 1 deki bilgileri formülle otomatik bir sayı görmek istiyorum. yeni kişileri alt satırlada ekledikçe EĞERSAY gibi bir formülle o sayı sürekli güncel olmasını istiyorum. ama gel gelelim kapasitemiz yetmedi :tongue:
örnek veri listesi ektedir.
Kolaygelsin.
saygılarımla..

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

Listenize bakınca sorunuzu yorumlayamadım.
Süzme yaptığınızda ABC Firmasını süzdüğünüzde mi istediğiniz verileri elde edeceksiniz.?
Süzme yapmadan da bu veriler elde edilebilir. O şekilde mi istersiniz?

Süzme yapmadan verileri elde etmek için,
Kod:
=+TOPLA.ÇARPIM((B2:B21="ABC")*(E2:E21="NORMAL ÇALIŞAN"))
ABC firmasını süzerseniz,
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($E$2:$E$21;SATIR($E$2:$E$21)-SATIR(E2);;1));--($E$2:$E$21="NORMAL ÇALIŞAN"))
DİZİ formülüdür.

Excel Vers. ve Dili
evet evet yapmak istediğim oydu. mouse ile manuel olarak ABC firmasındaki stajyer lerin sayısına bakmak yerine formülle bu sayıyı bulmak istiyorum. cevabınızı bi bakayım eline sağlı.

Excel Vers. ve Dili
ilk verdiğiniz kod tam istediğim şey saol varol. iş yerinde zam alırsam foruma bağışta buluncam :biggrin:
:dua:
:eek:pucuk:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İyi çalışmalar. Başarılar.