altbilgi - üstbilgi değiştirme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 Türkçe
arkadaşlar excel'e önceden eklenen altbilgiyi, (office 2007) Ekle --> Üstbilgi ve Altbilgi den "özel altbilgi"yi tıklayarak siliyorum ve değiştiriyorum. tamam deyip çıktıktan sonra "baskı önizleme" diyorum ve önceden eklenen altbilgi görünüyor tekrar. yine "özel altbilgi"ye giriyorum ve değiştirme işlemi olmamış gibi eski altbilgi tekrar görünüyor. bu yanlış altbilgi yüzünden çıktı alamıyorum. yardım eden olursa sevinirim. teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
arkadaşlar excel'e önceden eklenen altbilgiyi, (office 2007) Ekle --> Üstbilgi ve Altbilgi den "özel altbilgi"yi tıklayarak siliyorum ve değiştiriyorum. tamam deyip çıktıktan sonra "baskı önizleme" diyorum ve önceden eklenen altbilgi görünüyor tekrar. yine "özel altbilgi"ye giriyorum ve değiştirme işlemi olmamış gibi eski altbilgi tekrar görünüyor. bu yanlış altbilgi yüzünden çıktı alamıyorum. yardım eden olursa sevinirim. teşekkürler.
merhaba
dosyanızda altbilgi-üstbilgi yazan bir makro olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 Türkçe
olabilir. çünkü çalıştığım dosya makrolu. makrolu altbilgiyi kaldırmanın bir yöntemi var mıdır acaba?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kodlara bakınız aşğıdaki kodu görüseniz o satırın başına tek tırnak koyarak iptal edip deneyiniz.:cool:
Kod:
RightFooter

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 Türkçe
Sayın Evren Gizlen "RightFooter" gibi bir kod göremedim. şimdi arkadaşımın bilgisayarında denedim. office 2003 ile. onda altbilgi değişikliğini yapıyorum ve baskı önizlemede değiştirilmiş olarak görülüyor. ama iş yerinde lisanslı 2007 kullanıyorum. office sürümlerinde böyle farkların olması normal midir? sorunu daha başka nasıl çözebilirim?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bende ofis 2007 yok .Bilemiyecem.
Ofis 2003te istediğiniz olurda 2007de olmuyorsa bu dediğiniz doğru olabilir diye insanın aklına geliyor.Zaten nedense bu 2007 pek tutulmadı.Şimdi ms 2010 u çıkarıyormuş.O daha kullanıcı dostu olacakmış diye bir söylenti var etrafta.:cool:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

dosyanızdaki özel bilgileri silerek mesajınıza ekleyebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 Türkçe
makrodan kaynaklanıyor. office 2003 de makroları etkinleştirmeden önizleme yaptırmışım. doğal olarak görünmedi. dosya uzun uğraşlar sonucunda oluşturduğumuz kurumsal bir çalışma olduğundan burada paylaşamıyorum. istediğim altbilginin makrosunu yazıp dosya üzerinde çalıştırdığımda eski altbilgiyi kaldırma durumu olabilir mi? yeni altbilginin kodu nedir. ya da bu makroyu kaldıracak ayrı bir kod var mı?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

dosyanızı ve kodlarınızı göremiyorsak iş sizin başınıza kaldı demektir.
makro kaydet yöntemi ile üstbilgi bölümünde gördüğünüz metni yazın. sonra her 2 kodu karşılaştırın. sorunun nerede olduğunu bulabilirsiniz.
mesela üstbilgide dosya adı yazıyorsa o satır neresi ise önüne ' (tek tırnak) koyun.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kodların içinde vbe'de footer diye arama yapın.
Eğer alt bilgi için kod yazılmışsa find bunu bulacaktır.
Aramayı project seçerek tüm proje için yapabilirsiniz.:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Üst bilgi için ise Header diye arama yapın.:cool:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

kod muhtemelen ThisWorkbook bölümünde ve aşağıdaki kod bloğunun içindedir.

Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
'''' alt-üst bilgi yaz
End Sub