alttoplam,ortalama vade,eşleme...tabloda yardım

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
eta-sql den aldığım "eşlemeli tahsilat raporu"ndan 2 farklı tablo istiyorum.

1.müşteriler bazında tahsilatlar toplamı ve ortalama tahsilat tarihleri
2.müşterilerin referans numaraları bazında tahsilatlar toplamı ve ortalama tarihleri.

not :
1.) bunları alttoplamlar ile denedim...toplamlarını alabiliyorum ama bu toplamları 1. ve 2. istediğim tablo şekline getiremedim ve ortalama vade formüllerini birebir aldığım halde tüm tabloya yansıtamadım

2.) ilk aldığım veri tablo değişken.yani sql den aldığım için orjinal eta-sql de yaptığım bi değişiklik için bu excel tabloyu açtığımda veya "yenile" komutunu faaliyete geçirdiğimde belki yeni bi müşteri eklenmiş veya tablodaki müşterilerden birinden tahsilat yapılarak araya veri girilebiliyor...

şimdiden teşekkürler

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
1.istenen
Kod:
C2=DÜŞEYARA("Toplam " & A2;'YARDIMCI TABLO'!$A$1:$F$39;3;YANLIŞ)
Kod:
D2=DÜŞEYARA("Toplam " & A2;'YARDIMCI TABLO'!$A$1:$F$39;4;YANLIŞ)
2.istenen
Kod:
C2=TOPLA.ÇARPIM(('YARDIMCI TABLO'!A2:A39=A2)*('YARDIMCI TABLO'!B2:B39="Toplam "&B2)*('YARDIMCI TABLO'!C2:C39))
Kod:
D2=TOPLA.ÇARPIM(('YARDIMCI TABLO'!A2:A39=A2)*('YARDIMCI TABLO'!B2:B39="Toplam "&B2)*('YARDIMCI TABLO'!D2:D39))

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
formül tamam amaaa....

formül tamam ama yardımcı tablodan aldığı bilgiler sabit değil...yani açıklama kısmında belirttiğim gibi "yenile" dediğim zaman tablo ilk haline dönüyor...yardımcı tablodaki verileri "yardımcı tablo" kullanmadan yada yardımcı yardımcı tablo kullansakta "alttoplam" olarak yapılan o yardımcı tablo bozulmadan nasıl sabitlenebilir....
ayrıca yardımcı tablodaki yardımcı çarpan (e) sütunundaki formüller sabit değil..e sütununun yeşil ve mavi satırlarındaki formül diğer renk olan satırlardan farklı...otomatik yapamadığım için bilgi vererek yardımcı olması için manuel elle girdim...dolayısıyla orasınında sabit formül olması gerekiyor...
ama yine dediğim gibi en iyisi yardımcı tabloyu kullanmadan alınabilen değerler...aslında ben o tabloyu bi geçiş tablosu olarak düşünmemiştim güncellemeyle uyumlu çalışmadığı için...teşekkürler

bu alttoplamlı tablo "özet tabloda" yapılırsa belki yaraya merhem olur !

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007-tr
:(

ama işin kötü tarafı banada biri tavsiye etti o özet tabloyu ama onu hiç bilmem.