Soru Ana Excel'e 2 Farklı Yerden Veri Çekme Problemi

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2023
http://www.dosya.tc/server15/a6j99z/yener.zip.html

Dosya yukarıda arkadaşlar. 3 Tane excel var hepsi aynı 1 tane ana excel dosyası bende duruyor. Diğer 2 tane dosya 2 farklı kişide duruyor.

Kendileri ile ilgili yerleri doldurarak bana gönderiyorlar bende ana excel de bunları topluyorum. Fakat 2 kişide karışık şekilde dolduruyor. Birleştirirken benim canım çıkıyo.

Ben ana excel dosyasında =[Selvi.xlsx]Tablo!$A$3 şeklinde formül yazarsam gider selvi excelindeki değeri çeker fakat eğer selvi excelinde yok ise gidip yener exceline bakması onda veri varsa onu alması lazım. Normal şartlarda yener excelinde olan veri selvi excelinde olmaması lazım. Eğer iki excel de aynı hücrede aynı veya birbirinden farklı bir veri var ise beni uyarması lazım.(Hücrede farklı bir renk arka plan olabilir.)

yener ve selvi excelinde A3 hücresinde ikisindede hiç veride olmayabilir o zaman boş çekmesi lazım.

Bunları benim formül ile yapmam gerekiyor arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Yener'den gelen dosyayı Yener'in ,Selvi'den gelen dosyayı Selvi'nin sayfasına kopyalayınız.Ana tabloda isteğinize uygun gerekli düzenleme oluşacaktır.
Dosyanız.
https://www.dosyaupload.com/mzOK

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ana dosyanızın A3 hücresi için aşağıdaki formülü deneyin ve sonra kopyalayıp diğer hücrelere sadece formülleri yapıştırmayı seçin:

Kod:
=EĞER(VE([Yener.xlsx]Tablo!A3<>"";[Selvi.xlsx]Tablo!A3<>"");"Mükerrer";EĞER([Yener.xlsx]Tablo!A3<>"";[Yener.xlsx]Tablo!A3;[Selvi.xlsx]Tablo!A3))
Bu formül ile her iki dosyada da aynı hücre doluysa ana dosyada "Mükerrer" şeklinde sonuç verecektir. İsterseniz koşullu biçimlendirme ile Mükerrer yazan hücreleri farklı renk yapabilirsiniz. Eğer ikisi de aynı anda dolu değilse Yener sayfasındakini, Yener de boş ise Selvi sayfasındakini getirir.

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus 2016 Türkçe
09-02-2023
Çok sağol müthiş birşey olmuş eline sağlık

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Formülde hata vardı düzelttim, tekrar alın size zahmet.