Ana listeden veri seçip başka bir yere yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Bir sorum var ancak yapılabilen bir şeymi bilmiyorum. Anlatıyım ;

Benim yaklaşık 20 25 satırlık bir listem var bu listede isimler var ben örnek dosya oluşturdum ve bu dosyaya numaralar koydum ne yapmak istediğimi daha iyi anlatabilmek için.
20 satır halindeki listenin ilk satırındaki ni alıp c1 e sonrasını c3 ten aşagıya sonra c3 u alıp d1 e sonrasını d3 e sonra d3 u alıp e1 e .... boyle gıden bı sıstem olsun ıstıyorum bunu yapabılmek ıcın ne yapmak lazım. Bunu neden ıstedıgımıde soylıyım

Bir listede a kişisi bcd... ile eşleştiriliyor. Sonra a çıkıyor kalanlar b ile sonra b çıkıyor kalanlar c ile bu boyle devam edıyor.
20 satır cok degıl ben elımlede dagıtım yapıyorum ancak bu 20 satırdakı ısımler sureklı degısebılıyor dolayısı ıle epey zamanımı almaya başladı

Bu konuda yardımlarınızı ıstıyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

C1 yada D1 hücresine ( hangi hücreden başlayacağınızı anlayamadığım için yada dedim ) yazarak yan ve alt hücrelere dilediğiniz kadar kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(YADA(SATIR(A1)+SÜTUN(A1)-2>MAK($A:$A);SÜTUN(A1)>MAK($A:$A);SATIR(A1)=2);"";DOLAYLI("A"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A$1:$A1)+2)-1+SÜTUN(A1))
Kod:
=IF(OR(ROW(A1)+COLUMN(A1)-2>MAX($A:$A);COLUMN(A1)>MAX($A:$A);ROW(A1)=2);"";INDIRECT("A"&COUNTA($A$1:$A1)+2)-1+COLUMN(A1))
Not: Eklediğiniz dosyaların 2003 formatında olmasına özen gösteriniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Tam olarak nasıl kullanacagımı anlayamadım. Yada ben yapamadım örnek dosya ile gösterebilirmisiniz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tam olarak nasıl kullanacagımı anlayamadım. Yada ben yapamadım örnek dosya ile gösterebilirmisiniz.
Formül D1:Z50 arasında kopyalanmıştır. Dosyanıza göre D1 deki formülü yana yada alta doğru istediğiniz kadar boş hücreye kopyalabilirsiniz..

.

Ekli dosyalar