Anket için option button

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Herkese merhabalar ,

Ekte resim dosyası var . bu bir anket için . gördügünüz gibi 2 tıklanınca 2 puan geliyor , 3 tıklanınca 3 puan . ancak bu sistem 1 den başlıyor ve benim 0 puanda eklemem lazım . forms toolbarından groupbox ve optionbuttonlar ile yaptım. sıfır tıklanınca 0 puanı yazdırabilecegim makro için yardım edebilirmisiniz ?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe - 2007 Türkçe
Herkese merhabalar ,

Ekte resim dosyası var . bu bir anket için . gördügünüz gibi 2 tıklanınca 2 puan geliyor , 3 tıklanınca 3 puan . ancak bu sistem 1 den başlıyor ve benim 0 puanda eklemem lazım . forms toolbarından groupbox ve optionbuttonlar ile yaptım. sıfır tıklanınca 0 puanı yazdırabilecegim makro için yardım edebilirmisiniz ?
Ekli dosyayı inceleyiniz...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe - 2007 Türkçe
Rica ederim, iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
merhaba ben buradaki dosyayı açamıyorum.

sorun ne olabilir?

bana sınav soruları hazırlamak için bu tür bir yazılım lazım. ancak arama yaptırdığımda işime yarayabilecek bütün linklerdeki dosyalara erişim problemi yaşıyorum.

elinde sınavda kullanılabilecek excel üstünde basit bir option button kullanılarak soruya doğru yanlış cevap verdiğini ölçebileceğim bir yazılım olan varmı?

şimdiden teşekkürler

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
merhaba ben buradaki dosyayı açamıyorum.

sorun ne olabilir?

bana sınav soruları hazırlamak için bu tür bir yazılım lazım. ancak arama yaptırdığımda işime yarayabilecek bütün linklerdeki dosyalara erişim problemi yaşıyorum.

elinde sınavda kullanılabilecek excel üstünde basit bir option button kullanılarak soruya doğru yanlış cevap verdiğini ölçebileceğim bir yazılım olan varmı?

şimdiden teşekkürler
Belki işinizi görebilir.
http://www.excel.web.tr/f128/secenek-duomesi-optionbutton-ekleme-kod-yardymyyla-t76084.html

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
üstadım eline sağlık gerçekten yararlı bir uygulama ancak benim istediğim daha farklı bir şeydi.

ben bir sınav hazırlamak istiyorum. 4 farklı seçenekten oluşan cevaplar olacak. Sisteme hangi seçeneğin doğru olduğunu tanıtıp option button kullanarak işaretlediği cevabın doğru olup olmadığını başka bir sayfaya yazdıracağım. Elbette sonunda yaptığı yanlış ve doğru toplamına göre puan oluşturacağım.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
üstadım gerçekten teşekkür ederim yardımlarınız için. Bunun üstüne çalışarak bir hayli doğru şeyler yapabileceğimi düşünüyorum.

Birde ekte gönderdiğim kişilik testi adında bir dosya var. Gerçekten de doğru sonuçları veren bir test olduğu için keyifle kendiniz için değerlendirme yapabilirsiniz.

Ancak elbette bunu paylaşma amacım soru sormak :) Bu testi yapan arkadaş project koymuş tabloya o yüzden hiç bir şeyin nasıl işlediğini göremiyorum. Buna benzer bir çalışma yapmak istiyordum sınavla ilgili. Altında yer alan grafikte bütün çocukların sınavlara verdiği cevapların doğruluk oranına göre hangi sorunun daha az cevaplandığını gösterecek bir grafik olsun istiyorum. Eğer bu dosyadaki mantığı anlayabilirsem belki yapacağım çalışmada bana yardımcı olabilir. Bugün sizi fazla meşgul ediyorum ama yardımlarınız için gönülden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
bu arada sizin önerdiğiniz tabloyu çalışmaya çalışıyorum ancak bir sorun var. Bu butonlar oluşurken aralarda boşluk yaratmıyorlar ve soruları yazabilieceğim yada cevapları butonlara ekleyebileceğim bir yer bulamıyorum. Bu konuda gerçekten hiç bir şey bilmediğimden soru komik olabilir ama yardım ederseniz sevinirim. Gönderdiğim dosyadaki gibi üstte sorular altta cevap şıkları ve açıklamaları yer alacak bir sayfa yapamıyorum. Arama yaptırdığımda bulduğum sayfalarda da dosyalar kaldırılmış.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Kod:
Sub DortSecenekliDugmeYapma()
    Dim s As Integer
    Dim i As Integer
    Dim ii As Integer
    Dim j As Integer
    Dim k As Integer
    Dim a As Long
    Dim b As Long
    Dim dd As Object
    s = InputBox("Dört Seçenekli Kaç Düğme Yapmak İstiyor Sunuz ?")

Application.ScreenUpdating = False

Rows("" & ActiveCell.Row & ":" & ActiveCell.Row + s & "").RowHeight = 15

With Sayfa2

.OLEObjects.Delete
        b = ActiveCell.Top
            For i = 1 To s
            a = ActiveCell.Left
                    For j = 1 To 4
                        a = a + 100

Set dd = .OLEObjects.Add(ClassType:="Forms.optionButton.1", _
                            Link:=False, DisplayAsIcon:=False, Left:=a, Top:=b, _
                            Width:=120, Height:=30)
                    Next
            b = b + 30
            Next

For ii = 1 To s * 4
                k = k + 1
            .OLEObjects(ii).Object.Caption = "A"
            .OLEObjects(ii).Object.GroupName = k
                ii = ii + 1
            .OLEObjects(ii).Object.Caption = "B"
                ii = ii + 1
            .OLEObjects(ii).Object.Caption = "C"
                ii = ii + 1
            .OLEObjects(ii).Object.Caption = "D"
        Next
    End With
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub
Sub SonuclariBul()
Cells.ClearContents
c = Sayfa2.OLEObjects(4).BottomRightCell.Row
d = Sayfa2.OLEObjects(4).BottomRightCell.Column + 2
For i = 1 To Sayfa2.OLEObjects.Count Step 4
For j = i To i + 3
    If Sayfa2.OLEObjects(j).Object.Value = True Then
        c = c + 1
        Cells(c, d - 1) = c - 3
        Cells(c, d) = Sayfa2.OLEObjects(j).Object.Caption
    End If
Next
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
hamitcan gerçekten uğraştığın için teşekkür ederim.

Üzerinde o kadar oynama yapmama rağmen istediğim gibi bir şey yapamadım. Bir test sistemi yapamadım. Göndermiş olduğum dosyadaki gibi üstte soru, altta yanıtların bulunduğu seçmeli bir liste. Aslında levent üstadımın yaptığı bir çalışma vardı ama onunda dosyası kaldırılmış. Uğraştıracağım ama benim gönderdiğim dosyadaki gibi bir seçenekli test sistemi nasıl oluşturabilirim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
O zaman bu dosyanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi versem işinizi görür sanırım.
1.Formlar çubuğundan seçenek düğmesini seçip sayfaya ekliyorsunuz(4 adet)
Eğer option butonların grup olarak birbirinden bağımsız olarak çalışmasını istiyorsanız iki yöntem izleyebilirsiniz.

1- Birlikte çalışmasını istediğiniz optionbuttonları bir frame içine yerleştirebilirsiniz.

2- Birlikte çalışmasını istediğiniz optionbuttonların "groupname" özelliğine aynı isimleri tanımlayabilirsiniz.

Levent bey’in “Çoktan Seçmeli Sınav” başlıklı çalışmadaki dosyasını , 58 nolu mesajda bulabilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/f48/oktan-secmeli-synav-t3560/sayfa6.html

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
hamitcan yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim