- Excel Vers. ve Dili
- 2010
Kendimi excel biliyor sanıyordum, anlatacağım soruyla karşılaşıncaya denk.
Sorumun cevabını ararken buralara kadar geldim.sorum http://www.excel.web.tr/f48/kelime-ayyklama-kodu-aryyorum-t140253.html buradaki gibi benzerlik taşıyor ama aynısı değil yada ben uygulamada sıkıntı yaşadım.
Sorum şöyledir.
A1 hücresinde BUGÜN BISIKLET TURUNA KATILIMIN ÇOK FAZLA OLMASINI BEKLIYORUZ.KATILIMCILARIN KENDI BISIKLETLERINI GETIRMELERI RICA EDERIM.
bu şekilde bir cümle olsun, benim istediğim uzunlukları 10 karakter olacak şekilde hücrelere bölmek 10 karakterden fazlada olabilir,Örnek vermesi açısından 10 karakter dedim.
Hücrelere bölünecek kelimeler anlamını kaybetmeyecek şöyle ki
10 karakter alacağız
A2 hücresine BUGÜN BİS olmayacak anlamsız olduğu için
A2 BUGÜN
A3 BISIKLET
A4 TURUNA
A5 KATILIMIN
A6 ÇOK FAZLA ......
ayıracağımız kelimeler anlamlı olacak belirlediğimiz uzunlukta
Bu işlemin makro ile yapılabileceğini düşünüyorum, ama bu bahsettiğim olayı formül ile nasıl yapılacak çok merak ediyorum.Bugün tüm vaktimi ayırdım makro ve formülle sonuç alamadım.
Excel 2010 ingilizce kullanıyorum
Sorumun cevabını ararken buralara kadar geldim.sorum http://www.excel.web.tr/f48/kelime-ayyklama-kodu-aryyorum-t140253.html buradaki gibi benzerlik taşıyor ama aynısı değil yada ben uygulamada sıkıntı yaşadım.
Sorum şöyledir.
A1 hücresinde BUGÜN BISIKLET TURUNA KATILIMIN ÇOK FAZLA OLMASINI BEKLIYORUZ.KATILIMCILARIN KENDI BISIKLETLERINI GETIRMELERI RICA EDERIM.
bu şekilde bir cümle olsun, benim istediğim uzunlukları 10 karakter olacak şekilde hücrelere bölmek 10 karakterden fazlada olabilir,Örnek vermesi açısından 10 karakter dedim.
Hücrelere bölünecek kelimeler anlamını kaybetmeyecek şöyle ki
10 karakter alacağız
A2 hücresine BUGÜN BİS olmayacak anlamsız olduğu için
A2 BUGÜN
A3 BISIKLET
A4 TURUNA
A5 KATILIMIN
A6 ÇOK FAZLA ......
ayıracağımız kelimeler anlamlı olacak belirlediğimiz uzunlukta
Bu işlemin makro ile yapılabileceğini düşünüyorum, ama bu bahsettiğim olayı formül ile nasıl yapılacak çok merak ediyorum.Bugün tüm vaktimi ayırdım makro ve formülle sonuç alamadım.
Excel 2010 ingilizce kullanıyorum