Ara - bul - boya

Excel Vers. ve Dili
2010
MErhaba, ben şunu yapmak istiyorum.

Elimde 6 sayfalı bir excel dosyası var. 7.sayfayı ben ekledim ve A kolonuna aramak istediğim sayıları yazdım.

Şimdi benim 7. sayfada yazdığım sayıları tek tek diğer tüm sayfaların A kolonunda aramasını ve bulunda tüm satırdaki yazıları kırmızı yapmasını istiyorum.

Ben vlookup ile yapmayı denedim ama bir iki hata verdi , sebebini anlayamadığım için farklı çözüm üretmeye çalıştım. Son olarak şunu denedim ama bu hata veriyor with ile başlayan satırda. Yardımcı olabilecek veya fikir verebilecek olan varsa sevinirim.

Private Sub CommandButton1_Click()

For i = 1 To 200

Sheets("Aramayapılacaksayfa1").Range("A1:A300").Find(Sheets("ARANANDEGERLERSAYFASI").Cells(i, 1)).Select
Cells(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
With Selection.Color = -6279056
End With
Next i

' aynısını diğer sheetler için de aynı şekilde alt alta farklı for döngüleri ile yapmayı dünüşüyorum.
End Sub

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
With kullanımınız hatalı gözüküyor. With kullanmadan aşağıdaki gibi deneyiniz.
Kod:
Selection.Color = -6279056
Örnek dosya paylaşırsanız daha doğru yardım alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. With adımını sildikten sonra da Cells(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select basamağında hata veriyor. Alternatif bir çözümünüz varsa onu da deneyebilirim.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Örnek dosya paylaşırsanız üzerinde çalışılabilir.

Excel Vers. ve Dili
2010
Hocam şöyle bir örnek yaptım, formül sayfasına yazacağım numaraları tüm sayfaları arayarak bulmasını ve bulunca tüm sütundaki yazıların fontunu kırmızıya boyamasını yapmaya çalışıyorum.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Aşağıdaki kodu inceleyiniz.
Kod:
Sub kod()
Dim Sh As Worksheet, F As Worksheet
Dim a As Long
Set F = Sheets("FORMÜL") 'Formül sayfasını ayarlıyoruz
For Each Sh In Worksheets 'bütün sayfalarda çalışması için
    If Sh.Name <> F.Name Then 'sayfa formül sayfası değilse
        Sh.UsedRange.Interior.Color = xlNone 'kullanılan alanın rengini iptal et
        For a = 1 To Sh.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row 'ilgili sayfada satırları tara
            If WorksheetFunction.CountIf(F.Range("A:A"), Sh.Cells(a, "A")) > 0 Then ' A sütunundaki değer formül sayfası a sütununda varsa
                Sh.Range("A" & a & ":P" & a).Interior.Color = vbRed 'ilgili satırın A-P sütun aralığını kırmızı yap
            End If
        Next
    End If
Next
End Sub

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Rica ederim,
İyi çalışmalar...