Ara bul kopyala

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Değerli dostlar Selamlar,
Ekte sunduğum dosyada bazı sorunlar oluştu. Makro çalışınca (Sayfa3 C18 hücresi değişince makro çalışıp durmalı)kendiliğinden döngü oluşuyor.
Birde dosyada aynı makro içerisinde bir arama yapılmalı yapamadım.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Address = "$C$13" Then Sayfa1.Range("D2") = [C13]
If Target.Address = "$C$16" Then [C17] = WorksheetFunction.VLookup([C16], Sayfa1.Range("A8:B11"), 2, False)
If [C16] = 0 Then [C17] = ""
If Target.Address = "$C$18" Then [C19] = WorksheetFunction.VLookup([C18], Sayfa1.Range("A18:B19"), 2, False)
If [C18] = 0 Then [C19] = ""
'Burada ANASAYFA D1 deki veriyi sayfa2 B sütununda arayıp bu satırda bulunan C:I arasındaki hücreleri kopyalamalı
'Sheets("Sayfa2").Select
'Range("C1:I1").Select
'Range("I1").Activate
'Selection.Copy
'Sheets("ANASAYFA").Select
'Range("C2").Select
'Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
':=False, Transpose:=True
'Range("A1:C1").Select
End Sub

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Değerli Dostlar,
Bazı eklemeler yaptım. Ancak listeden isim seçtiğim zaman Sayfa3 D1 hücresine yazmasına ve hücrenin değişmiş olmasına rağmen makro çalışmıyor. D1 hücresine direkt rakam girip ENTER layınca çalışıyor. Birde Sayfa3 C16 ve C18 hücrelerinin içeriyini silince neden tekrarlanan bir işlem yapılıyor anlayamadım. Dosya yeni şekli ile ekte

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Değerli Dostlar,
Aşağıda belirttiğim "bilgial" isimli makro hücrede değişiklik olmasına rağmen çalışmıyor.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Address = "$D$1" Then bilgial
End Sub

Bu değişiklik direkt hücreye yazarak değiştirince çalışıyor. Ben listeden seçtiğim isme ait numarayı isim seçince bu hücreyi eşitleyerek yazıyor. Bu makroyu nasıl çalıştırabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Değerli Dostlar Problem çözülmüştür. Aslında değişik 3 başlık altında aynı sorun vardı. Bana ulaşmasa da biliyorumki birileri ötelerde yardım için emek harcamıştır. Teşekkürlerimi iletirim.