ara fonksiyonu yapma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
kolay gelsin tamirhanemizde ufak bir yedekparça depomuz var ufak bir stok programı yapmaya çalışıyorum. sıkıntılarımı yavaş yavaş çözüyorum ama bir sorunum var yardımlarınız için teşekkür ederim

1- Arama motoru yapacağım . Arama motoru sayfa 1 de .Arayacağımız bilgiler ise sayfa 2 de. SORUN ŞU
Arama motoruna girdiğim stok numarasının karşılığınında sayfa 2 de bulunan stok numaralı malzemenin bütün bilgilerini nasıl sayfa 2 de ki sırasına göre sayfa 1 de belirttğim hücrelerde gösterebilirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarsanız daha kısa ve net yanıtlar alırsınız.

.

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
Dosyayı ekledim

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arama B3 hücresinde stok numarasına göre olacak sanırım.

B9 hücresine yazarak yan hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER($B$3="";"";İNDİS(Sayfa2!B:B;KAÇINCI($B$3;Sayfa2!$C:$C;0)))
.

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
Ömer bey teşekkür ederim uygulamayı yaptım çalışıyor.
şimdide yeni bir menü eklemek istiyorum. programda bulunan sayfa1 deki yeni kayıt depoya giriş menüsünde stok numarası ve adeti yazınca sayfa 2 de o stok varsa depo mevcudunu arttıracak yoksa sayfaya ekleyecek, yeni kayıt depodan çıkış menüsününde stok no ve adet girincede sayfa 2 den o kayıt varsa depo mevcudundan düşecek şekilde nasıl yapabiliriz. birde stok adeti 1 in altına düşünce uyarı verebilirmi ?
mesajımı okuyan herkezden yardım istiyorum sağolun

Ekli dosyalar

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
nede kimse yardımcı olmak için uğraşmıyor. bu sitenin kuruluş amacı ne
ben sizden hazır program istemedim ki sadece takıldığım yerde bana yol göstermenizi istedim. garip bir durum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
ben sizden hazır program istemedim ki sadece takıldığım yerde bana yol göstermenizi istedim. garip bir durum.
Bu site profesyonel çözümler üretmek amacı ile kurulmamıştır.Tamamen amatör uğraşlar içindir.
Yardım etmek gönüllülük hesabına göre yapılır.Nitekim sorduğunuz sorunun cevabınıda almışsınız.
İsteyen arkadaşlar istedikleri bir zamanda soruyu anlamışlarsa çözümleyebilirler.Bu nedenle bir süre daha beklemniz gerekebilir.Yinede sorunuz Yapılmamışsa siz sorunuzu eksikanlatmış olabirsiniz::cool:
Profesyonel çözümler için,yada işiniz acilse Belli bir ücret karşılığında her yerde çözümler bulabilirsiniz.Kolay gelsin.:cool.

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
mesajınız için teşekkürler zaten profesyonel bir çözüm ihtiyacım olursa aten gereken yere müracat ederim. merak etmwyin. Yapmaya çalılıştığım program zaten amatör bir program. profesyonel program için excelli kullanmazdık zaten.bence sadece cevap yazmak için yazmışsınız. keşke dosyayı inceeyip baksaydınız. o zmana bu mesajı yazmak için elinizi klavyeye bile atmazdınız. ama genede sağolun eleştiride olsa cevap yazılması güzel

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
yamahato kardeş..aldın mı cevabını? biraz daha üstelersen hakaret bile görürsün inan ki..en iyisi sus ve yanıt vermelerini bekle..bu konuda başına gelmedik kalmayan biri olarak benden size dostça bir uyarı

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
mesajınız için teşekkürler zaten profesyonel bir çözüm ihtiyacım olursa aten gereken yere müracat ederim. merak etmwyin. Yapmaya çalılıştığım program zaten amatör bir program. profesyonel program için excelli kullanmazdık zaten.bence sadece cevap yazmak için yazmışsınız. keşke dosyayı inceeyip baksaydınız. o zmana bu mesajı yazmak için elinizi klavyeye bile atmazdınız. ama genede sağolun eleştiride olsa cevap yazılması güzel
Ben sorunuza laf olsun diye cevap yazmadım.Demekki anlattıklarımı hiç dinlememişsiniz.Bu sitede çözülen problemlerin haddi hesabı yoktur.
Konu polemik olmaya aday olacağından dolayı tarafımca kilitlenmiştir.:cool:

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Kimse size yardım etmiyorsa, önce soru sorma yönteminizi sorgulamanızı öneririm, soru proje veya tasarım şeklinde sorulduğu zaman anlaşılması zorlaşıyor, olayı sorun, eylemi sorun ki, anında cevap gelsin, yanıt gelmiyorsa bundan faydalanmaya çalışın, daha fazla araştırma ve okumaya çalışabilirsiniz, programınızın mantığını değiştirebilirsiniz, bu tür size göre olumsuzluklar sizi kamçılasın, sürekli hazıra konma ve kopyalama uzun vadede bir kazanç sağlamaz, onun için sabırlı, saygılı, araştırıcı ve direnmeye devam ediniz.

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
zaten amacım hazıra konmak değil.elimden geldikçe kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum. sitede zaten benim yapmaya çalıştığım programlar var.Ben istiyorum ki kendi programımı kendim yapayım. Konu fazla uzadı polemik oluşturmak gibi bir neyetimde yok. neyse programımda SIKINTI ŞU ANLATMAYA ÇALIŞAYIM.
Sayfa 1 de 2 hücrem var . hücrelerden birine stok numarasını değerinede sayı girdiğimde sayfa 2 de bulunan listeden o stok numarasından girdiğim sayı kadar artacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...