Ara Toplam Almak

Selam arkadaşlar
Üzerinde çalışmakta olduğum bir dosya beni deli etmek üzere çeşitli fişlerin girişi yapılan bu dosyada ki her fişin ara toplamını almam gerekiyor ama bir türlü beceremedim. Rica etsem bana yardımcı olur musunuz..
Ekli dosyada "Değer" yazan yerlere o fişin toplam plaka adetlerinin gelmesi gerekiyor...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Dosya linki https://drive.google.com/open?id=1KDxTli5JeejBmyooKDU4L_tPIPXQ84fY

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Örnek belgenizde uygun (boş olarak görünen I sütununu yardımcı sütun olarak kullanıp istenilen sonuca ulaşabilirsiniz.
Bunun için;
-- I2 hücresine =EĞER(B2="";I1;C2) formülünü uygulayın ve liste boyunca aşağı doğru kopyalayın,
-- ardından da A2:I9521 hücre aralığını (I sütunu dahil 2'nci satırdan itibaren son veri satırına kadarki alan) seçip,
Ms.Excel'in normal alttoplam alma işlemini (VERİ menüsündeki ALT TOPLAM alma işlemi) ,
"I sütunundaki değer her değiştiğinde" kriterine göre, hangi sütunlardaki değerlerin toplamının alınacağını seçerek yapabilirsiniz.
.

Merhaba.

Örnek belgenizde uygun (boş olarak görünen I sütununu yardımcı sütun olarak kullanıp istenilen sonuca ulaşabilirsiniz.
Bunun için;
-- I2 hücresine =EĞER(B2="";I1;C2) formülünü uygulayın ve liste boyunca aşağı doğru kopyalayın,
-- ardından da A2:I9521 hücre aralığını (I sütunu dahil 2'nci satırdan itibaren son veri satırına kadarki alan) seçip,
Ms.Excel'in normal alttoplam alma işlemini (VERİ menüsündeki ALT TOPLAM alma işlemi) ,
"I sütunundaki değer her değiştiğinde" kriterine göre, hangi sütunlardaki değerlerin toplamının alınacağını seçerek yapabilirsiniz.
.
Hocam öncelikle ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı aynen yaptım ama bana hangi kolonun toplamlarını alması gerektiğini sormuyor."Neresi Değiştiğinde" "İşlev" ve "Alt Toplam Ekleme Yeri"ni soruyor ben Plaka Adet'lerini toplatmak istiyorum onu nasıl seçebiliriz?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
H3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞER(G4<>"";TOPLA($F$1:F3)-TOPLA($H$1:H2);"")