Araclar cubugundaki ücgen sembolünü etkisiz hale getirmek.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Merhaba arkadaslar,

Exel sayfasina CommandButton, TextBox, ListBox.... yerlestirmek icin bir cubuk var. Bu cubukta hangi Buttonu istiyorsak üzerine gidip, tiklayip sayfanin herhangi bir yerine fare ile tikladigimizda yerlestirebiliyoruz.

Bu cubuk üzerinde bir ücgen Sembolü var. Bu sembol bana problem yapiyor. Ben sayfadaki belirli hücreleri sifreledim. Kimin sifresi varsa müsaadeli oldugu hücreler üzerinde calisabilir.
Ama yukaridaki anlattigim cubuktaki ücgen sembolüne tiklarsak, sifreye gerek kalmadan bütün hücreleri sifresiz hale getiriyor. Bu sekilde birkisi istedigi her hücredeki verileri silebiliyor, degistirebiliyor ve ezberletebiliyor.
O zaman ben belirli hücreleri belirli kullanicilar icin nicin sifreledim?
Bu ücgeni nasil etkisiz hale getirebiliriz?

Saygilarimla
kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir yanlışınız olmasın. Bahsettiğiniz üçgen cetvel denetim araç kutusundadır ve bu kutudan eklenen nesneleri tasarım moduna geçirmek için kullanılır. Yani sayfa korumayı kaldırması söz konusu değildir. Ancak sayfaya koruma koyarken "nesne düzenle" yi işaretledi iseniz bu üçgen cetvel ile sayfa korumalı bile olsa sayfa üzerindeki nesneleri tasarım modune geçirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin leventm Hocam,

beni dogru anlamissiniz ve bir yanlislik yok.
Bu arac cubugunun en saginda kücük bir ok isareti var. Bu ok isaretine tikladigimda arac cubugundaki sembolleri görüyoruz, hangisini istemiyorsam üzerine tiklayip kaldirabiliyorum. Bununla birlikte baska kullanicilar cubugu cagirsalar bile ücgeni göremiyorlar. Ama bu benim icin yeterli degil.
Bu ücgen hic hosuma gittmedi. Benim sifreledigim hücreleri sifresiz hale getiriyor. Bir sekilde devre disi birakmak gerekiyor ama nasil?

Hocam Formumuzda su linkte(http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=21870) baska bir soru sormustum. Bu dosyami incelerseniz ne anlatmak istadigimi daha iyi anlarsiniz. Gönderdigim dosyadaki sutunlar sifreli. hücrelerden herhangi birisine dokundugunuzda sifre UserFormu geliyor. Ama dosyayi ilk actiginizda hücrelere dokunmadan bu ücgen isaretine tikladiginizda sifreyi yazmaniza bile gerek kalmiyor. Sayfa üzerinde her istediginizi yapabilirsiniz, müsaadeli olmadiginiz halde.
Bu da hic normal degil.

Saygilarimla
kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodları bir normal modüle kopyalayın. Dosya açılırken üçgen sembolünü pasifize eder, kapanırken tekrar aktif hale geçer.

Kod:
Sub auto_open()
Application.CommandBars("Control Toolbox").Controls(1).Enabled = False
End Sub

Sub auto_close()
Application.CommandBars("Control Toolbox").Controls(1).Enabled = True
End Sub