Aralığa Göre Veri Doğrulamada Seçme Mümkün mü ?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,

Ekledğim dosyada detaylarını açıklamaya çalıştım elimden gldiğince umarım yeterince anlaşılırdır.

ARalığa göre seçimi comboxtamı yapmak daha doğru yoksa veri doğrulamayı otomatik olarak değiştirebiliyomuuz.

Yada makromu kullanmak lazım.

Ekte elimden geldiğince basit şekilde açıklamaya çalıştım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Büşra

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

combobox veya veri doğrulamaya gerek yok, excel dersanesinde ve sitede ARA fonksiyonu örneklerini inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
fakat şöyle diyim, mesela 1 nolu ürün çıktı ya aralığa göre kişi opsiyonel olarak daha garanti olsun diye daha güçlü motoru seçebilior o yüzden o kısmı nasıl yaparım dye düşündüm aklıma o geldi.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Normal şartlarda veri doğrulama dinamik değildir. Yani bir hücreye değer girdiğinizde seçim otomatik değişmez. Fakat makro ile desteklerseniz değişimi sağlayabilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Çok teşekkürler korhan bey, banada tuhaf geldi veri doğrulamayı formüllerle otomatik seçtrimek makrolarda da bilgim azdı. gerçekten çok teşekkür ederim...

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,

Ekledğim dosyada detaylarını açıklamaya çalıştım elimden gldiğince umarım yeterince anlaşılırdır.

ARalığa göre seçimi comboxtamı yapmak daha doğru yoksa veri doğrulamayı otomatik olarak değiştirebiliyomuuz.

Yada makromu kullanmak lazım.

Ekte elimden geldiğince basit şekilde açıklamaya çalıştım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Büşra
.

Benden de iki örnek.

.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
veri doğrulama ile yapmışsınız sanırım tam anlayamadım ama :)), teşekkürler

merhaba
veri doğrulamada dinamik alan adı kullanılmıştır. (bu konunun üstadı syn yurttas'dır)
emniyetli tarafta kalmak açısından bir üst veriyi seçme şansı verir.