- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 - Eng
Simdi benimde sorun yasadigim fakat dun cozdugum bir problemi paylasmak istiyorum, yukarida gordugunuz tabloda 4 adet tablomuz var, bunlar kredi odeme tablolariydi..
Son rakamlarinda isaretleme yaptim o son rakamlar ise son odemelerin yuksek olmasindan kaynaklaniyor ve istegimde bu zaten egerki son rakamlar 5/4 yani %80 oranin eger uzerindeyse sonuc olarak cikmasini istiyorum.. ilk ornekteki 100.000 - 125000 ve ikinci ornekteki 125.001`den anlayacaginiz gibi formulumuz 125.001 sonucunu cikartip %80`e tam esit oldugundan 125.000`i cikartmamaktadir..
3. ornegimiz hayli hayli gectigi icin sonuca gelmistir fakat 4. tablomuzda bir sorun var 4. tablomuz iki sutundan olusuyor ve benimde sorunum burada basladi zaten. Nasil olucaktida son iki satiri toplayacaktim.. Once bir kac dizi formulu deneyip basari elde edemedigimi soylemek isterim
Daha sonra Column fonksiyonunu bir IF ile formulume aldim ve eger sutun sayisi bir ise eski formulu uygulasin yoksa ayarlanicak seklinde biraktim.. Tabi daha sonra orneklerimde yapilacak yazan bolumler kaldi.. ve daha sonra hersey bir anda dank etti dedim zaten kosul gerceklesiyor neden Offset yapmiyorsun ve rows fonksiyonunu devreye sokarak satir sayisi -1 deger kadar satir ve 2 tane oldugundan 0 satun kaydir ve ayni formulu tekrar yazarak bu sefer sutun kaydiri 1 yaparak formulumu duzenledim..
Tum bu konusmalarin isiginda su sekil bir formul cikti ortaya :
Kod:
=IF(COLUMNS(INDIRECT("Principal_"&$H6))>1,IF(OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),COUNTA(INDIRECT("Principal_"&$H6))/2-1,0)/100*80>OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),COUNTA(INDIRECT("Principal_"&$H6))/2-2,0),OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),COUNTA(INDIRECT("Principal_"&$H6))/2-1,0),0)+IF(OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),COUNTA(INDIRECT("Principal_"&$H6))/2-1,1)/100*80>OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),COUNTA(INDIRECT("Principal_"&$H6))/2-2,1),OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),COUNTA(INDIRECT("Principal_"&$H6))/2-1,1),0),IF(LOOKUP(2,1/(INDIRECT("Principal_"&$H6)<>0),INDIRECT("Principal_"&$H6))/100*80>LOOKUP(2,1/(OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),-1,0)<>0),OFFSET(INDIRECT("Principal_"&$H6),-1,0)),LOOKUP(2,1/(INDIRECT("Principal_"&$H6)<>0),INDIRECT("Principal_"&$H6)),0))
Ekli dosyalar
-
23.5 KB Görüntüleme: 5