Arama Fonksiyonu Ekleme

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşkar ekte kooperatifimize ait bir excel dosyası var. Üyelerimizin isimleri baba adları vs birbirine benzediği için bazen hatalara neden olmaktadır. Acaba bu dosyaya arama gibi bir bölüm ekleyebilirmiyiz. Yani soyadı bölümüne "YILMAZ" yazdığımızda sadece soyadı yılmaz olanlar sayfada kalsın.. Forumda bir kaç örnek buldum fakat du dosyaya uyarlayamadım. Eğer mümkünse yardımlarınızı bekliyorum... Tşk....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar ekteki dosyayı forumda buldum. Tam istediğim şekilde fakat kendi dosyama uyarlayamadım. mümkünse bir bakarmısınız.. Eğer bunu benim dosyaya uygulayabilirsek makro ile yaptığım sıralama işinide halletmiş oluruz sanırım.

Arama özelliği dosyadaki bütün sütunlara uygulanacak. Yani adı, soyadı, tc kimlik, Kan Grubu ı üye numarası vs..vs....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar üstteki dosya koruma koyunca çalışmıyor... Eğer koruma ile çalışacaksa işe yarar.. yalnışlıkla bazı yerler silinebilir..

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Not: Sayfa koruma parolası olarak 12345 verdim. Siz kendinize göre değiştiriniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Üstad eline sağlık....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Üstadım müsaadenle bir şey daha istiyorum. Bu bu yapmış olduğun dosyadaki otomatik Filtre uygula işlemini kaldırmak mümkünmü... Birde arama işlemini bütün sutunlara ekledim fakat benim eklediklerim bir türlü arama yapmıyor..... Yani 2.mesaja eklediğim örnek dosya gibi olacak fakat sayfa korumasıda olacak...
Hani diyorum her işi ustasına bırakmak gerek derler.. Şu diğer sütunlara da arama yı ekleyip otomatik filtre uygulama işlemini iptal etsen çok şey istemiş olurum... Tekrar teşekkür ediyorum....

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Üstad tek kelimeyle muhteşem... Allah Razı olsun... Allah klavyene zeval vermesin :)

Excel Vers. ve Dili
2003
arama konusunda yardım

Sn Korhan Ayhan yaptığınız örnek mükemmel.üzerinde çok uğraşmama rağmen bu güzellikte bir uygulamayı kendime uyarlamayı beceremedim.eğer vakit bulur ve ekli dosyaya aynı uygulamayı uygulayabilirseniz çok sevinicem.saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003
sn Korhan Ayhan en azından şu kod ne anlama geliyor yardımcı olurmusunuz.uyarlamaya çalıştığımda Run tıme error (bu işlem birleştirilmiş hücrelerde uygulanamaz uyarısı alıyorum)Ama alanda birleştirilmiş hücre yok.

Rows("3:65536").Sort Key1:=Range("D3"), Order1:=xlAscending

birde

If KeyCode = 13 Then Cells(Satır, 4).Activate

burada geçen keycode =13 ne anlama geliyor.

lütfen yardımınız gerekli.(kirlilik olmaması açısından yeni konu açmadım)

saygılar.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
sn Korhan Ayhan en azından şu kod ne anlama geliyor yardımcı olurmusunuz.uyarlamaya çalıştığımda Run tıme error (bu işlem birleştirilmiş hücrelerde uygulanamaz uyarısı alıyorum)Ama alanda birleştirilmiş hücre yok.

Rows("3:65536").Sort Key1:=Range("D3"), Order1:=xlAscending

birde

If KeyCode = 13 Then Cells(Satır, 4).Activate

burada geçen keycode =13 ne anlama geliyor.

lütfen yardımınız gerekli.(kirlilik olmaması açısından yeni konu açmadım)

saygılar.
ilk kod D3 ten başlayarak 65536 satıra kadar artan sıralama yapıyor.
Burada demekki birleştirilmiş hücreler bulunmakta.
2nci kod enter'e basılmışsa E sütununda belirtilen satır aktif ediliyor.:cool: