arama listeleme

mimamoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2026
ekteki dosyada Ana Sayfa da arama bölümüne (ilçe, envanter, dosya no, adı... gibi bölümden en az biri yazıldığında sağ tarafta listelemek istiyorum. Veriler ilçe isimleri ile oluşmuş sayfalardan alınacak. Kod çalışmadı. Arama tüm sayfalarda yapacak Yardımcı olabilirmisiniz.. Saygılarımla Teşekkürler

Ekli dosyalar

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba,
Olaya çözüm bulmak için bir sorum olacak.
bu aramayı yaptıktan sonra Ana Sayfada listelenen bilgileri ne yapacaksınız. Sadece izleme mi? yoksa yazdırma veya başka bir dosyaya (excel ve PDf mi?) dönüştüreceksiniz.

Ayrıca affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum.

Neden ilçeleri 29 sayfa oluşturup, işleri daha zor bir hale sokuyorsunuz. Şöyleki ben bu işleri şu şekilde çözüyorum.
1- öncelikle bir ana sayfa oluşturuyorum. Burası hem verilerin girildiği hemde izlendiği (arama-düzeltme-raporlama vs.nin) yapıldığı yer.
2- verilerin kayıt yerlerini kategorilerine göre sayfa sayfa ayırmak yerine, "kayıtlar" adı altında tek bir sayfa oluşturup, bu kategorileri (ilçeleri) bu sayfada bir sütun olarak belirleyip, anahtar kelime (alan) olarak kullanıp, verilerin tümünü alt alta satır satır giriyorum.
Bu yöntem aslında tipik bir veri tabanıdır.
Bu yöntem ile daha az kod, yada formül kullanarak daha efektif ve doğru veri çağrılabilir. Ayrıca verilerin tamamı bir alanda olduğu için bir takım toplam alma vs. işleri daha kolay olur.

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Hatırlıyorsanız Sayın @NBATMAN'ın önerisini ben de daha önce önermiştim. Aklın yolu birdir diye boşuna dememişler. Tüm ilçe verilerini tek sayfada veritabanı olarak birleştirmeniz ve başka sayfada istediğiniz her türlü raporlama-listeleme işlemlerini yapmanız daha doğru olacaktır.

mimamoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
25-03-2026
İlginize çok teşekkürler sayın Nbatman ve Sayın Yusuf44.
İzah edeyim. İzmirdeki tarihi eserlerin listesini oluşturmak, listeden bulmak ve sayıları ile ilgili istatistiki bilgilerini oluşturmak amacındayım. Bilgi girişini sadece iki kullanıcı yapabilecek ama tüm personel müdahale edemeden buradan sorgu yaparak bilgiye ulaşabilecek. Herbir ilçe ayrı ayrı sayfalarda kısmen bilgiler hazır vardı. Aynı şekilde geliştirmeye çalıştım. Arama yapabilme çok önemli tüm sayfalarda sorgu yapabilme amacıyla ana sayfayı oluşturdum. Ana sayfadan bilgi girişini beceremeyeceğimi düşündüm. Bu şekilde daha kolay geldi. programın kurgusu yanlış yapmışım. Sayenizde yeni öğreniyorum. Her bir sayfada (ilçeye göre değişen) yüzlerce satır bilgi olacak. Toplam 10000 civarı tarihi eser bilgisi girecek. Örneğin Konak ilçesine tabloda 3000 satır bilgi girecek, bu nedenle sayfa sayfa ayırdım sorun olurmu acaba.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
10 bin satır excel için çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Eğer tüm sayfaları birleştirirseniz istediğiniz her türlü raporlama ve istatistiki bilgiyi bu veritabanından almakta zorlanmazsınız.

mimamoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
25-03-2026
Tamam sil baştan başlayacağım anlaşılan. Acaba taslak olarak kullanabileceğim kopya çekebileceğim örnek iletebilirmisiniz. saygılarımla

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sil baştan başlamanızı gerektiren bir şey yok. Herhangi bir ilçe sayfasını ana sayfa yani veritabanı olarak kabul edip, tüm ilçelerin bilgilerini bu sayfanın altına kopyalayın. Daha sonra da nasıl istatistik ya da rapor istiyorsanız yardım isteyin. Soru sorarken örnek dosyanızda farklı ilçelere ait bilgiler olsun ki çözümlerde deneme sonuçlarını karşılaştırabilelim.

mimamoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
25-03-2026
slm. sayfaları azalttım. Ancak ana sayfada veri girişi, düzeltme, arama, raporlama vs nereden başlayacağımı bilemedim. kurguyu nasıl yapayım. ilginize çok teşekkürler.

Ekli dosyalar