Aranan Değer Yok ise Uyarı Vermesi

Excel Vers. ve Dili
2016 versiyon ve Türkçe dil
Kolay gelsin arkadaşlar ;
Sub Ara()
'
' Ara Makro
'

If [C2].Value = "" Then
MsgBox "Arama Yapmak İstediğiniz ili yazınız"

Else
a = Range("C2")

Range("A6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 1, 0)
Range("B6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 2, 0)
Range("C6:E6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 3, 0)
Range("F6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 4, 0)
'
End If

End Sub

Şöyle bir kural yazdım c2 hüresinde arattırdığım kelime Liste sayfamda A ve D sütünları arasında yok ise hataya düşüyor. ben ise hatala düşmesin ve ayarı mesajı vermesini istiyorum. Yardımcı olur musunuz

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Deneyin lütfen
C++:
Sub Ara()
    If [C2].Value = "" Then
        MsgBox "Arama Yapmak İstediğiniz ili yazınız"
        Exit Sub
    Else
        On Error GoTo Hata
        a = Range("C2")
        Range("A6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 1, 0)
        Range("B6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 2, 0)
        Range("C6:E6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 3, 0)
        Range("F6") = Application.WorksheetFunction.VLookup(a, Range("Liste!$A:$D"), 4, 0)
        On Error GoTo 0
    End If
Hata:
    MsgBox "Aranan değer bulunamadı"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım ben eksik anlattım. Arama sonucu arattırdığım kelime veya kriter "Liste" sayfamda var ise "Sayfa1" de A6:F6 aralığına verileri çekiyorum. Ama Aradığım kriterlere uygun veri yok ise Aradığınız kriter bulunamadı diye uyarı vermesini istiyorum. Sizin illettiğiniz kod ları uyguladığımda veri bulsada bulmasada "hata kodunuz aranan değer bulunamadı yazıyor". bu uyarıyı sadece veri bulunamaığında vermesini istiyorum. teşekkürler

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
End if satırından önce Exit Sub satırı ekleyip dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
End if satırından önce Exit Sub satırı ekleyip dener misiniz?
İlginiz için teşekkür ederim. Başarılı oldu . Elinize sağlık. Nextlevel ve Yusuf44 arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum