Arapça Arama

Excel Vers. ve Dili
Office excel 2003
Türkçe
excelde her satıra bir ayet gelecek şekilde arapça harflerle kuran kerim indirdim,
mesala arapça اللَّهِ kelimeyi kopyalayım ctrl + f ile yapıştırıp arama yaptığımda aradığınız veriyi bulamıyor diyor, neden bulamıyor bir fikri olan var mı.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
sayın urcolak yazdıgınız verideki arama yaptıgınız calısmada bu kadar birleşim yapılmış bir yazı excelde resim olarak algılanır araya boşluk vererek arama yapsanız yada boşluk olan yazı krakterlerini secseniz diyorum aramada basarılı olursunuz boyle suslemeli yazıları excel algılayamaz bilginize :) çalısmanızı edinmek isterim paylaşırsanız sevinirim :)

Excel Vers. ve Dili
Office excel 2003
Türkçe
sayın parametre istediğiniz çalışmayı ekliyorum, umarım faydalanır benimde sorunuma çözüm bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
dediğim gibi yazi tipini inceledim ms san serif arapca yazı krekteri değil arapca yazı fontu bulunuz ona gore işlemi yapsanız yazınızı excel tanımıyor

Excel Vers. ve Dili
Office excel 2003
Türkçe
:D sizin bilgisayarınızda arapça karakter olmadığından o karakterle görünüyor, benim bilgisayarımda var, sizede göndereyim. :D

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
2003 versiyonunda unicode arama ozelliği olmadıgı için gerekli bilgi asagıdadır saygılar birde arama yapabilmeniz için excel genel secenewklerinde arama sagdan sola yapılması kutucugu işaretlenmesi gerekmektedir .
2007 Microsoft Office sistemi programlarında kullanmak istediğiniz diller için dile özgü seçenekleri açmak üzere Microsoft Office 2007 Dil Ayarları özelliğini kullanabilirsiniz. Belirli bir dil için dil seçeneklerini açtığınızda, Microsoft Office Fluent kullanıcı arabiriminin bir parçası olan Şerit'te ve iletişim kutularında kullanılabilen seçenekler, o dile özgü seçeneklere dönüşür. Örneğin, Japonca dil seçeneklerini açtığınızda, Fonetik Kılavuzu ve Kapatma karakterleri dil seçenekleri açılır.

Ayrıca, bir 2007 Microsoft Office Dil Paketi yüklerseniz, Office Fluent Şeridi, menüler, iletişim kutuları ve Yardım'ı göstermek için 2007 Office sürümü programlarında kullanılan dili değiştirebilirsiniz.
Not Bu makalede, Microsoft Office programlarında varsayılan dil ve sözlüğün nasıl yapılandırılacağı açıklanmaz. Varsayılan dil ve sözlüğün nasıl ayarlanacağı konusunda bilgi için bkz. Office programları için varsayılan dili değiştirme (İngilizce).
Ne yapmak istiyorsunuz?

Dile özgü seçenekleri açma 2007 Office sürümü programlarında bir dilin dile özgü seçeneklerini açmak için ilk olarak kullanmak istediğiniz dili etkinleştirmeniz gerekir. Örneğin, Microsoft Office Word'deki Bul ve Değiştir seçeneğinde Keşide eşleştir, Aksanları eşleştir, Hemzeli elif eşleştir ve Denetim karakterlerini eşleştir seçeneklerini kullanmak üzere Arapça dil seçeneklerini açmak için 2007 Office sürümü programlarında Arapça'yı etkinleştirmeniz gerekir. Açılan dile özgü seçenekler etkinleştirdiğiniz dile ve kullandığınız programlara bağlıdır.

Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ı tıklatın, Microsoft Office'i tıklatın, Microsoft Office Araçları'nı tıklatın ve ardından Microsoft Office 2007 Dil Ayarları'nı tıklatın.
Düzenleme Dilleri sekmesini tıklatın.
Kullanılabilir düzenleme dilleri listesinde etkinleştirmek istediğiniz dili seçin ve ardından Ekle seçeneğini tıklatın.Dil, Etkinleştirilen düzenleme dilleri listesine eklenir ve 2007 Office sürümü programlarında kullanılabilen dile özgü tüm seçenekler açılır. (Sınırlı destek) özelliğini içeren diller hakkında daha fazla bilgi için bkz. (Sınırlı destek) özelliğinin ne anlama geldiğini öğrenme.
Not Microsoft Windows'da bir dil için klavye düzenini etkinleştirirseniz, dil otomatik olarak Etkinleştirilen düzenleme dilleri listesine eklenir.

(Sınırlı destek) özelliğinin ne anlama geldiğini öğrenme

Sınırlı destek, 2007 Office sürümü programlarında ilgili dilin dil seçeneklerinin açıldığı, ancak Windows işletim sisteminde bu dilin klavye düzeninin etkinleştirilmediği anlamına gelir. Etkinleştirilen tüm diller için aynı klavye düzenini kullanmak isterseniz, seçtiğiniz dillere yönelik (sınırlı destek) iletisini güvenle yoksayabilirsiniz. (Sınırlı destek) özelliği bulunan bir dil için yerel bir klavye düzeni kullanmak isterseniz, klavye düzenini o dil için etkinleştirmeniz gerekir.
Not Simge ekleyerek veya Unicode karakter kullanarak (sınırlı destek) özelliğine sahip diller de dahil, her dilde metin yazabilir ve düzenleyebilirsiniz. Word'e simge ve Unicode karakter kodu ekleme hakkında bilgi için bkz. Simge veya özel karakter ekleme. Diğer tüm 2007 Office sürümü programlarına simge ve Unicode karakter kodu eklemek için bkz. Simge, kesir veya özel karakter ekleme.
(Sınırlı destek) ifadesiyle şu üç örnekte açıklanan durumlarda karşılaşabilirsiniz:

Seçili dil için klavye düzeni Windows işletim sisteminde etkinleştirilmemiştir. Örneğin, İspanyolca (sınırlı destek) ifadesini gördüğünüzde, Ñ ve ¿, gibi İspanyolca karakterleri yazmaya yönelik İspanyolca tuşlar Windows'da etkin olmaz.
2007 Office sürümü seçili dili desteklemektedir, ancak Windows işletim sisteminde etkinleştirilecek bir klavye yoktur. Örneğin, 2007 Office sürümü Cherokee, Edo ve Fulfulde dillerini desteklerken Windows desteklemez. Bu dillerden birini etkinleştirirseniz (sınırlı destek) ifadesi görünür.
Microsoft Windows XP'yi kullananlar için Doğu Asya ve Karmaşık Yazı dillerine ilişkin destek dosyaları yüklenmemiş olabilir. Bu nedenle, bu dillere yönelik klavye düzenleri etkinleştirilemez. Windows XP'de destek dosyalarını yüklemek ve bu dillere ilişkin klavye düzenlerini etkinleştirmek için aşağıdakileri yapın:
Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı tıklatın.
Tarih, Saat, Dil ve Bölgesel Seçenekler'i tıklatın ve ardından Diğer dilleri ekle seçeneğini tıklatın.
Diller sekmesinde Ek dil desteği seçeneklerinden birini tıklatın ve ardından yüklemeyi başlatmak için Tamam'ı tıklatın.
2007 Office sürümü programları için varsayılan dile özgü seçenekleri ayarlama

Önemli Birincil düzenleme dili, bir 2007 Office sürümü programı açtığınızda Şerit, menüler ve iletişim kutularında hangi dil seçeneklerinin açılacağını belirler. Bu dil, varsayılan dili ve varsayılan sözlüğü yapılandırmaz. Varsayılan dili ve sözlüğü yapılandırmak için bkz. Office programları için varsayılan dili değiştirme (İngilizce).
Birincil düzenleme dili çalışmalarınızın çoğunda kullanmayı planladığınız dildir. Bu dil, uygun program şablonlarını, yazı tipini, yazı tipi boyutunu, sıralamayı, sayfa boyutunu, madde işaretleri ve numaralandırmayı, metnin yönünü ve diğer araçları görmek isteyeceğiniz dildir. Birincil düzenleme dili için geçerli olan varsayılan ayarlar, tüm 2007 Office sürümü programları için geçerlidir. Örneğin, Word'ün ve Microsoft Office Excel'in İngilizce-ABD sürümünü kullanırken belgeleri ve çalışma sayfalarını ağırlıklı olarak Arapça dilinde oluşturursanız, birincil düzenleme dilini İngilizce'den Arapça'ya dönüştürmeniz yararlı olabilir. Bu işlem ile 2007 Office sürümü programlarındaki varsayılan ayarlar, metin yönünün hem Word'de hem de Excel'de sağdan sola doğru ayarlanması gibi Arapça için geçerli olan ayarlar haline getirilir.
Önemli Birincil düzenleme dilini değiştirdiğinizde, Word'deki Normal.dotm şablonu otomatik olarak değiştirilir. Birincil düzenleme dilini değiştirmeden önce Normal.dotm şablonunun bir kopyasını kaydetmenizi ve bu kopyayı Normal_English.dotm gibi geçerli olduğu dili gösterecek şekilde yeniden adlandırmanızı önermekteyiz. Normal.dotm şablonu, genelde C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Roaming\Microsoft\Templates yoluna kaydedilir; burada kullanıcı adı, bilgisayarda oturum açan kişinin adıdır.

Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ı tıklatın, Microsoft Office'i tıklatın, Microsoft Office Araçları'nı tıklatın ve ardından Microsoft Office 2007 Dil Ayarları'nı tıklatın.
Düzenleme Dilleri sekmesini tıklatın.
Birincil düzenleme dili listesinde, çalışmalarınızın çoğunda kullanmayı planladığınız dili tıklatın.
Not Dil, birincil düzenleme dili olarak ayarlanmışsa, bu dili Etkinleştirilen düzenleme dilleri listesinden kaldıramazsınız. Dili Etkinleştirilen düzenleme dilleri listesinden kaldırmak için öncelikle Birincil düzenleme dili listesinden başka bir dil seçmeniz ve ardından bu dili Etkinleştirilen düzenleme dilleri listesinden kaldırmanız gerekir.

Şerit, menüler, iletişim kutuları ve Yardım için kullanıcı arabirimi dilini değiştirme

Dil Paketlerinin yüklenmesi Şerit, menüler, iletişim kutuları ve Yardım'da kullanılan dili değiştirmenize olanak verir. Örneğin, elinizde 2007 Office sürümü ürününün Almanca sürümü varsa ve Fransızca bir 2007 Dil Paketi yüklerseniz, Şerit, menüler, iletişim kutuları ve Yardım'ı Almanca veya Fransızca olarak görüntüleme seçeneğine sahip olursunuz.
Önemli Şerit, menüler, iletişim kutuları ve Yardım'ın kullanıcı arabirimi dilini değiştirebilmeniz için bir Dil Paketi gereklidir. Kullanmak istediğiniz dil için bir Dil Paketi satın alıp yüklemediyseniz bkz. Tek başına bir Office Dil Paketi satın alma.

Görüntü Dili sekmesini tıklatın. Not Görüntü Dili sekmesi, ancak bir Dil Paketi yükledikten sonra görülebilir. Bir Dil Paketi satın aldıysanız, bu Dil Paketinin kendisiyle birlikte verilen yönergelere göre yüklendiğinden emin olun. Bir dil paketi satın almak için bkz. Tek başına bir Office Dil Paketi satın alma.
Microsoft Office menü ve iletişim kutularının görüntüleneceği dil listesinden Şerit, menüler ve iletişim kutuları için kullanmak istediğiniz dili seçin.
Yardım için Yardım dili listesinden kullanmak istediğiniz dili seçin.
Üç veya daha fazla dil yüklediyseniz, Görüntü dili öncelik sırası listesi görüntülenir. Dil önceliğini değiştirmek için listeden bir dil seçin ve Yukarı veya Aşağı seçeneğini tıklatın.

Düzenleme dilleri hakkında daha fazla bilgi edinme

Bir dili Dile özgü seçenekleri açma bölümünde açıklandığı gibi etkinleştirdiğinizde, yalnızca 2007 Office sürümü programlarında kullanılan dil seçeneklerini açmış olursunuz. Bu işlemle dile özgü klavye düzenleri gibi Windows işletim sistemindeki dil seçenekleri açılmaz. Sonuç olarak dil adından sonra (sınırlı destek) ifadesini görürsünüz. Sınırlı destek özelliğine sahip diller hakkında daha fazla bilgi için (Sınırlı destek) özelliğinin ne anlama geldiğini öğrenme adlı bölüme bakın.
Bir dilin etkinleştirilmesi, yazım denetleyicisi gibi, kullanımınıza sunulan yazım denetleme araçlarının dillerini etkilemez. Yazım denetleme araçları, yalnızca 2007 Office sürümü ürününün kullandığınız sürümünün desteklediği dillerde ve yüklenen Dil Paketinin desteklediği diller için kullanılabilir. Örneğin, 2007 Office sürümü ürününün İngilizce-ABD sürümünde herhangi bir dili etkinleştirebilseniz bile, yazım denetleme araçları yalnızca İngilizce, Fransızca ve İspanyolca için kullanılabilir. 2007 Office sürümü ürününün tüm sürümlerini her sürümde sağlanan yazım denetleme araçlarının dilleriyle birlikte görmek için bkz. 2007 Microsoft Office paketlerinin yerelleştirilmiş sürümleri

alıntıdır