Arasını filtreleme hakkında bir soru

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar kafa yordugum ama yapamdıgım bir konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ekteki dosyada görüldügü üzere bir çok deger var yükseklik kısmında. Ama ben sağdaki hücreye girecegim degere göre sadece 1 tane deger gelmesini istiyorum.

mesela oraya girecegim 2700 degerinde 2760ı seçmeli ve sadece onu göstermeli.

Kısacagı girdigim degere en yakın büyük değerdeki özellikleri göstermeli. Ama nasıl çözecem bulamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
ebet hocam onun gibi bişeyde ama büssürü hücre oldugundan dolayı nasıl hepsini gösterebilecem çözemedim

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address <> "$E$2" Then Exit Sub
    ActiveSheet.ListObjects("Liste1").Range.AutoFilter Field:=1, Criteria1:= _
        ">=" & Target.Value, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & Target.Value + 100
End Sub
Notlar:
1-Kodu, ilgili sayfanın kod kısmına ekleyin.
2-Giriş hücresini "E2" olarak değiştirin.
3-Girdiğiniz rakam ile 100 fazlası arasındaki değerleri süzer.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Eklediğim dosyada 2.sayfaya bakınız.Doğru anlamışmıyım bakalım.

pc imde bugün sorun var yardım etmeye çalıştım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
yardımlarınız için tşkler arkadaşlar saolun

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
hurkanpisirici benim konuyada bir el atsan. Okan kaya konunu sabote ettiğimden dolayı özür dilerim ama bende çok zor durumdayım.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın siyah sizin mailinizede cevap vermiştim.Pc mde sorun var 2007 kullanırken 2003 e kaldım oda kapanıp duruyor sizin fonksiyonlar ile yarın ilgilenebilirm demiştim.Dosyanızı buraya koyarsanız hocalarımız mutlaka ilgilenecektir zaten.

Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalıştığımı düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Çok teşekkür ederim. Özür dilerim görmedim . Barkod Programı konu başlıklı olarak yazdım. Ama sabahtan beri hiç kimse birşey yazmayınca panikledim.

Sizin şahsınıza karşı hiç bir söz etmeye zaten hakkım yok. Barkod Programı konu başlıklı yazıma baktıysanız şayet size karşı olan minnettarlığımı açık bir şekilde dile getiriyorum. Tekrar ilginizden dolayı Teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Rica ederim öyle bir şey demedim zaten, bende hocalarımdan örendiklerimle başkalarına yarıdm ediyorum.Mutlaka müsati birisi olursa yardım edilecektir emin olun.Malum herkez çalışıyor :) iyigünler kolay gelsin.

Ufak bir tavsiye verebilirim sizde sorunuza cevap beklerken konunuzla ilgili kelimeleri aratarak çözüm yoluda arayabilirisniz.Bir süre sonra kendinize uyarlayacak noktaya gelebilirisniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
İnanın sabahtan beri oraya saldır buraya saldır. Aynı zamanda kendi işimi yaparak çok dağıldım. Kafam bir dünya oldu.

Merhaba

Dosyayı incelemenizi rica ederim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar