• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Araya Nokta Koymak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan caksi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 English
merhaba arkadaşlar a sütununda aşağıdaki rakamlar var

1
10
100
100100100100
100100100101
100100
2
20
200200200200

ben bu rakamların arasına üc hanede bir nokta koymasını istiyorum yani
1
10
100
100.100.100.100

yazmasını istiyorum nasıl yaparım acaba?

biçimden binlik ayracı kullanabilirsiniz, hücreyi de sola yaslayabilirsiniz

Tamam ama o şekilde sadece görüntüde nokta oluyor ben buradaki veriyi başka bir programa aktarmak için onlara nokta koymalıyım yani hücrenin üstüne çift tıkladığımda förmül çubuğunda görünen şe 100.100.100 olmalı gibii ama zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim üstatlar yokmu bu derde devaa...

A sütünunda yazıldığını varsayarsak eğer, aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne ekleyiniz

A sütununu da text olarak biçimlendirin ve 100100100100 olarak giriniz

Uzunluğun 6 ve 9 olacağı da göz önüne alırsak aşağıdaki kodları deneyin.

Farklı şekilde olursa da (fonksyonların dışında) görmek isterim.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
Select Case Len(Target.Value)
    Case 12
        Target = Left(Target, 3) & "." & Mid(Target, 4, 3) & "." & Mid(Target, 7, 3) & "." & Right(Target, 3)
    Case 9
        Target = Left(Target, 3) & "." & Mid(Target, 4, 3) & "." & Right(Target, 3)
    Case 6
        Target = Left(Target, 3) & "." & Right(Target, 3)
End Select
son:
End Sub

Son düzenleme:
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim fakat öyle yorgunum ki anlamıyorum en iyisi yarın sabah incelemek olsun yada olmasın zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim saoLun

Oldu :) hesap kodu dosyasındaki formülle yapabildim diğer beyfendinin verdiği makroylada oluyordu fakat onda yeniden yazmak gerekiyordu herşey için teşekkür ederim ellerinize sağlık saolun....

Güzel derdime deva olacak konu ama ekli dosyaları indiremiyorum inceleyemiyorum?????????

AYNEN Niye bu zip dosyalarını açamıyorum bu nokta koyma ile ilgili yerinekoy ve kırp formüllerini kullanmıştım ama şimdi nasıl yazdığımı hatırlamıyorum bu konuda bilgisi olan var mı yapmak istediğim şey a sütununda aşağıya doğru sıralanmış olan muhasebe hesap kodlarının arasına noktalar koymak yani 100 01 001 olarak değilde 100.01.001 olmasını istiyorum ve formül çubuğunu aşağıya doğru çektiğimde tüm hesapların arasına bu noktaları koymasıdır.

Geri