Ardışık devam eden sayılarda eksiği bulmak

Excel Vers. ve Dili
excell2003
Üstadlar, benim sorunumu kisaca anlatmaya calisayım sizlere.
SQL'den excel'e veri aktardim. Veri girislerinde bazi verilerin eksik oldugunu gördüm. Sira numarasi ardisik gitmesi gerekirken eksik girilen veriler yüzünden sira numarasi ardisik gitmiyor. Ben bu eksik sayilari bulmak istiyorum. Veri sayisi 50.000 oldugu icin tek tek takip edip bulmak cok zor oluyor. Arzu ettigim seklin örnek bir excel tablosu ektedir. Saygilar. Simdiden tesekkürler.
Not: Benzer bir konu var mi diye 15 sayfadaki konulara tek tek baktim bulamadim. Ama gözden kacirdiysam o basliga beni yönlendirirsenizde sevinirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?

Son düzenleme:
S

Skorpiyon

Misafir
Sayın sarman16,

Kodlar ile hazırlanmış alternatif bir örnekte benden.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007 Türkçe
Sayın sarman16

B2'ye 1 den başlayarak B sütununu doldurunuz (Düzen-doldur-seriler-sütunlar- son değer 50 000)

C'ye =EĞER(B2=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;liste;1;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(B2;liste;1;YANLIŞ));"";B2)
yazıp aşağı doğru doldurunuz.

C sütunundaki formülleri özel yapıştırla kaldırıp C sütununu sıralayınız.

Excel Vers. ve Dili
excell2003
Düzeltme

Arkadaşlar hepinize çok tesşekkür ederim. Bilmediğim bir çok noktayı öğrettiniz bana. Lakin anlaşılmasında kolaylık olsun diye sıra numaralarını "1,2,3" seklinde vermistim size. Asil numaralar biraz daha farkli ve yine fark ettigim baska bir nokta elli küsür bin verinin icinde yaklasik 50 adet tekrar eden sayi var. Örnek:146000001104 nolu barkod iki kere girilmis.
Sonuc:Elimdeki bu sayilari verdiginiz örnek programlara uyguladigimda hep hata aldim. Her sekli denedim ama basarisiz oldum. Son care olarak sayilarin tamamini oldugu sekilde örnek tabloda sizlere yolluyorum. Zahmetinize simdiden tesekkürler.
Not: Bu tabloda tekrar eden verileri bulmak icin ne yapmam gerekiyor bu konuda da yardim ederseniz cok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007 Türkçe
Sayın sarman16
Önce aynı olan sayıları ayıklamanız gerekiyor. Bunun için veri- filtre - gelişmiş filtreyi (Benzersiz kayıtları işaretleyerek) kullanınız.

Diğer bir yol verilerin olduğu sütunu (örneğin A ) seçip koşullu biçimlendirmeyle aynı olanları renklendirmektir. (Koşullu biçimlendirmede koşul1'de formül seçeneğini seçip =EĞERSAY(A:A;A1)>1 yazınız)

Excel Vers. ve Dili
excell2003
Sonsuz Teşekkür

Arkadaşlar, derdime deva oldunuz. Ellerinize, dillerinize ve zihninize sağlık. Netteki sorun yüzünden size teşekkür mesajı yazmam bu kadar gec oldu. Bu konuda da kusuruma bakmayın

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ardışık devam eden sayılarda eksiği bulma yardım lütfen?

Arkadaşlar merhaba yukırıda vermiş olduğunuz formülleri defalarca denedim ,lakin hatalı sonuç veriyor.excel dosyası ektedir.Arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz lütfen

selamlar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Ardışık olarak devam eden değerlerde eksikleri bulma

Değerli arkdaşlar excel dosyasını eklemeyi unutmuşum.Eksik verileri bulup yandaki sütüna atan formül yada makro .yardımcı olursanız sevinrim.dosya ektedir

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007 Türkçe
Ardışık olarak devam eden değerlerde eksikleri bulma

Sayın eski_komut

Ekteki dosyayı incelermisiniz.

Formülleri G2'den itibaren yandaki sütunlara uygulayabilirsiniz. Bu durumda ardışık iki satır arasında en fazla 250 fark varsa uygulayabilirsiniz