Believing
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23-08-2028
Sayın Uzman arkadaşlar,
Aşağıdaki alıntı kod yardımı ile kapalı çalışma kitabının "A1:BO999" aralığından açık olan çalışma kitabına veri alıyorum.
"A1:BO999" aralığındaki veriler üçüncü satır dahil birer ardışık boş sütunlar bulunmaktadır.
Yapmak istediğim ama, bir türlü yapmayı başaramadığım senaryo konusunda yardımlarınızı almak durumundayım.
Önce kapalı kitabın "A1:BO999" aralığındaki boş sütunlarını silerek kaydetmek, sonrasında ise oluşan yeni tabloyu açık çalışma kitabıma transferini sağlamak için mevcut kodu nasıl revize etmeliyim?
Benim için çok kıymetli olan uzman yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
Aşağıdaki alıntı kod yardımı ile kapalı çalışma kitabının "A1:BO999" aralığından açık olan çalışma kitabına veri alıyorum.
"A1:BO999" aralığındaki veriler üçüncü satır dahil birer ardışık boş sütunlar bulunmaktadır.
Yapmak istediğim ama, bir türlü yapmayı başaramadığım senaryo konusunda yardımlarınızı almak durumundayım.
Önce kapalı kitabın "A1:BO999" aralığındaki boş sütunlarını silerek kaydetmek, sonrasında ise oluşan yeni tabloyu açık çalışma kitabıma transferini sağlamak için mevcut kodu nasıl revize etmeliyim?
Benim için çok kıymetli olan uzman yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
Kod:
Sub Database_Verilerini_Guncelle()
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
With Sayfa8
.Range("A1:BO199").ClearContents
Dim Con As Object, rs As Object, Sorgu As String
Set Con = CreateObject("Adodb.Connection")
Set rs = CreateObject("Adodb.RecordSet")
Set sf2 = Workbooks(dsy).Sheets("Sheet1")
Con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
ThisWorkbook.Path & "\Database_P4708.xls" & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=no"""
rs.Open "Select * from [Sheet1$A1:BO199]", Con, 1, 1
Sheets("DATA_P4708").Range("A65536").End(3)(3, 1).CopyFromRecordset rs
rs.Close: Con.Close
End With
Sayfa8.Select
Set Con = Nothing: Set rs = Nothing: Sorgu = ""
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
End Sub