ardışık toplam

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba
arkadaşlar birinci sayfada ywer alan ve hergün değiştirilecek rakamların ikinci sayfaya sürekli toplanarak yansımasını istiyorum.
bu işlem sadece bvir satırda değil tüm tablo için geçerli olmalı
bunun için bana yardımcı olabilirmisiniz.
dosyayı ekliyorum
örnek(safya1 d4 ile k4 arasına girilen tüm rakamlar ikinci sayfada yine aynı satır ve sütünlara yansımalı. ancak sayfa 1 de ki değerler silindiğinde sayfa ikideki değerler sabit kalmalı ve sayfa 1 e tekrar değer girdiğinde sayfa 2 de toplamaya devam etmeli)
benim için önemli olan bu konuda yardımınızı rica ediyoerum.
syg

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Elimden geldiğince istediğiniz gibi yapmaya çalıştım.

Dosyanız ekte.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
harika olmuş.
çok teşekkür ederim.
peki nasıl oldu?
syg

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Az önce eklediğim dosyanızı sildim ve kodların yanına açıklamalarını da yazarak tekrar ekledim.

Kodları açıklamalarıyla birlikte aşağıda da veriyorum.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) [COLOR=green]'sayfada değişiklik olması halinde çalışan makro[/COLOR]
On Error Resume Next [COLOR=green]'Hata ile karşılaşılırsa makroyu bitirir[/COLOR]
If Intersect(Target, [d4:k55]) Is Nothing Then Exit Sub [COLOR=green]'Makronun D4:K55 alanı dışında çalışmasını engelleyen satır[/COLOR]
sonr = Target.Row [COLOR=green]'İşlem yapılan son hücrenin satır numarası[/COLOR]
sonc = Target.Column [COLOR=green]'İşlem yapılan son hücrenin sütun numarası[/COLOR]
Sheets("KADIKÖY- EYLÜL (2)").Cells(sonr, sonc) = Sheets("KADIKÖY- EYLÜL (2)").Cells(sonr, sonc) * 1 + Target
[COLOR=green]'İşlem yapılan son hücreyi sonraki sayfada bul, oradaki değere az önce yazılan son değeri ekle komutunu yürüten kod satırı[/COLOR]
End Sub