Arr' kisaltmasini 4 defa kaydettirmek

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin Hocalarim,

Asagidaki dosyada SpinButton1 ile Sayfaya kaydedilen verileri, cogaltarak sayfaya kaydettirmek istiyorum. Ben biraz ugrastim birseye benzedi ama tam istedigim gibi hala olmadi. Dosyaya resim ekledim ayni resmi gerceklestirmek istedim. Insaallah bir cözümü vardir.
Degerli hocalarim bir el atarsa cok memnun olurum.

Saygilarimla
kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzu daha detaylı açıklarmısınız. Sayfa2'deki verilerin amacı nedir?

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin Leventm hocam,

ikinci sayfayi aciklamaya calisayim. Sayfa2 daki kisaltmalar Makro ile okunup Sayfa1 deki B stununa yaziliyor. Sayfa1 e yazildiktan sonra Spinbutton ile Grup A, B, C, D diye Gruplarin vardiyeleri cagrilabiliyor.

Sayin hocam benim istegim sudur. Biz 4 Gruptan olusuyoruz ve her gurupta 4 arkadasimiz var. Sayfa1 de gördügünüz gibi B stununa Grup A,B,C,D yi yazdirabiliyorum.
Benim istegim A Grupunun altina, A grubunun vardiyelerini 4 defa yan yana
B Grupunun altina, B grubunun vardiyelerini 4 defa yan yana
C Grupunun altina, C grubunun vardiyelerini 4 defa yan yana
D Grupunun altina, D grubunun vardiyelerini 4 defa yan yana yazdirmak istiyorum. Plan su anda saadece 4 gruba ve her gruptan bir arkadasa yardimci oluyor. Hergruptan 4 arkadasinda vardiyesini nasil plan üzerinde gösterebiliriz. Tabii ki yillari artirdikca hücrelerin icerisindeki kisaltmalar bir hücre yukariya kayma sarti ilr.

Hocam Plan sayfa1 deki resim gibi görünsünde hangi kod ile olursa olsun. Belki kisaltmalari ("F,F,S,S,N,N,-,-") olarak VBA Kodunun icerisine yazabiliriz. Sizin bence daha cok degisik yorumlariniz ve önerileriniz vardir.

Saygilarimla
kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzu eğeyce inceledim ama hala anlamadığım noktalar var. İlk spinbutton tarihleri değiştiriyor. Peki ikinci spinbuttonun değiştirdiği grup adı ne amaçla kullanılıyor. Yani istenen sadece bu butonla seçilen gruba ait listeyimi elde etmek? eklediğiniz resimde tarih değiştikçe tüm gruplarada ilgili verinin yazıldığı görünüyor. Bu mantıkta spinbutton2 ye gerek yok gibi.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin hocam,

vakit ayirip incelediginiz icin cok tesekkür ederim. SpinButton2 A Grubu icin Sayfa2 de "B" stunundaki kisaltmalari okuyor, B Grubu icin "C" sutununu okuyor, D Grubu icin de "E" sutununu okuyup, sayfa1 deki "B" sutununa yazdiriyor. Hocam dikkat etmisseniz A grubu S=öglenci olarak calisirsa, B grubu F= sabahci calisiyor. SpinButton1 tarihleri degistiriyor ve Cells(1,13) de hangi grup varsa o grubun vardiyesini "B" stununa yaziyor ve her tiklamada vardiyeleri bir yukariya kaydiriyor.
Eger SpinButton1 ile A grubunun altindaki sutunlara 4 defa s,s,s,s, B grubunun altindaki sutunlara 4 defa f,f,f,f - C grubunun altindaki sutunlara 4 defa bos, D grubunun altindaki sutunlara 4 defa n,n,n,n, yazdirabilsem o bana yeter ama yazdirtamadim. O zaman Spinbutton2 ye hic ihtiyacim kalmayacak.

Saygilarimla
kaleci

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Üzerinde epeyce düşündükten sonra ekteki dosya ortaya çıktı. Sanıyorum kodları epeyce kısaltmak mümkün oldu.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin leventm hocam,

birincisi, seni plan üzerinde cok düsündürdügüm icin özür dilerim.
ikincisi, degeri bicilemeyecek bir sekilde, karsiliksiz olarak, saadece yardimlasma ve ögretim amaci ile cok büyük bir yardimda bulundunuz. Cok cok tesekkür ederim.
ücüncüsü, kodlari süper bir sekilde kisalttiginizi gördüm.
dördüncüsü, iki haftadir plan üzerinde geceli gündüzlü kitaplara bakarak calisiyordum, ama sonuca ulasamamistim. Sayenizde sonuca ulastim.

Calismalarinizda basarilar dilerim.

Saygilarimla
kaleci

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin leventim hocam,

Göndermis oldugunuz dosyadaki sayfanin sutunlarini 4 tane daha artirayim dedim ama devamli hata verdi. Kodlari ayri ayri sayfalarda "ikivardiye" ve "tekvardiye" sayfalarinda degistirmeye calistim ve degisikligi yapabildim. Ama "kalender" sayfasina ekleyemedim. Cünkü ikivardiye ve tekvardiyenin haftasonlarinda bos günleri var.
Sayin hocam, calismalarimi tek sayfa üzerinde sürdürmek istiyorum. Acaba "ikivardiye ve tekvardiye" sayfalarindaki sütunlari "kalender sayfasindaki ("R,S,T ve U") sutunlarina ekleyebilirmiyiz.

Saygilarimla
kaleci

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin leventim Hocam,

Hatayi nerede yaptigimi buldum. Asagidaki satirda degistirmem gereken yeri degistirmiyormusum. Degistirmeyince "kalender" sayfasindaki "R,S,T" sutunlarina devamli sekilde SK, FK ve FH yazdirtiyordu. Bende her 7 günden sonra vardiyenin degismesini istiyordum.

Soru sormakta acele ettigim icin özür dilerim.
s1.Range("u" & b & ":u" & b + 8) = s1.Range("u3:u9").Value

Saygilarimla
kaleci