aşşağı otomatik devam eden hücre

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
merhabalar foruma yeni üye oldum önemli bir yerde takıldım çözüm ararken güzel bir forum tanımış oldum :)
kullanılan tabirler yanlış olabilir bundan ötürü özer dilerim.

sorunumuz;
bir işlemimiz var ve bu işlemi aşağı doğru devam ettiriyoruz mesela çıkarma şlemi yaparak aşağı doğru azalarak gidiyor. biz bunu nasıl sıfır da durdurabiliriz. çıkarma işlemi sıfır olduğunda dursun eksi ile devam etmesin.

aynı mantıkla diğer hücrelerde aşağı doğru inerken o taraftaki hücre rakamı sıfır olduğunda onlarda o hizada duracaklar.

mantıksal farklı çözümler olabilir o yüzden konumuz faiz hesaplıyoruz faiz ödeme taplosu bittiğinde uracak amacımız bu sizce ne yapabiliriz ?

(normalde elimizle çekerek yada kenarına tıklayarak uzattırıyoruz biz bir işlem yapmadan sıfıra kadar kendisi devam ederek gitsin istiyoruz.)

=EĞER(F12<>"";$C$8;"") komutunu kurcaladık tüm hücrelere düzgünce uyguladık tablo oldu arkadaslar.
yeni sorunumuz en altta kalan son taksit ödemeden küçükse işlem sonucu bakiye eksiye düşüyor yani son ödemede kalan borctan fazla oldugu için oluyor. ödeme bölümüne formülümüzün haricinde ne yapabiliriz o ayki ödeme odenecek tutardan az ise sadece o tutarı ödesin ?????

=EĞER(F25<>"";$C$8;"") ödeme formülümüz bu arkadaşlar.

birde her ödeme için tarih veriyoruz. bu tarihler ödeme yokken boş kalması lazım ama kod çalışmadı. hep tarih atıyor onunda kodunu paylasıyorum.

=EĞER(A13<>"";TARİH(YIL(J12);AY(J12)+1;GÜN(J12));"") tarih formülümüz arkadaşlar

yardımlarınızı bekliyorum lütfennnn :)))

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bu tür soruları örnek dosya olmadan çözmek çok zor ve zaman kaybettiriyor. Örnek dosyanızı imzamda belirttiğim gibi paylaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
@Tevfik_Kursun mükemmel bir arkadaş ya biraz uzunmuş formül acemiler için çalışma mantığını zor kavradım ama tam anlamıyla çalıştı. talnız tarih bölümü örnek dosyada çalışmıyordu bende çalıştıramadım. tarih sorunumuz devam ediyor.

çalışma dosyamda şirketin özel bilgileri olduğu için paylaşamıyorum bir biri ile bağlantılı çünkü.

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Tarih konusuda çözüldü.
=EĞER(A13<="";TARİH(YIL(J12);AY(J12)+Sayfa1!$BA$44;GÜN(J12));"")
a13 de birşeyler varsa işte sıradaki yazılı işlemleri yap yoksa boş bırak. devamı ay yılların alıncağı hücreler.(örnektekiaydan sonra + kaç ay atlayacağının yazılı olduğu hücre sabitli şekilde f4 ile. istenilirse sabit oraya rakamda yazılabilir.

baştaki a13 tarihleri otomatik yazsın diyoruz ya o a13 de bir işlem yazana birşey varsa tarih yazsın diye var.

yeni başlayan arkadaşlar için açıklamaya çalıştım.

şuan kurduğumuz tabloda rakamlarda 7 liralık bir sıkıntı var onu çözmeye çalışıyorum olmazsa tabloyu eklemeye calısıcam.

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim :)

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
http://s7.dosya.tc/server3/9r3fsr/konu_icin.xlsx.html

arkadaslar dosyayı ekledım konu şu şekilde ben bu tabloyu aldım sadece bazı yerler bozuk olabılır.
konumuz odeme planı bileşik faiz oranınından farklı odeme miktarına gore ayarlanmış. her odeme de kalan tutara faiz işleyerek alıyor kalanıda ana paradan odenen mıktara tamamlanıp odenıyor sistem çalışıyor çok güzel oldu çok sağolun. yalnız sormak istediğim konu sadece şu kaldı en altta ana para toplamında 7 küsür liralık bir eksik oluşuyor bir yerde hesaplama şeklinde hata var ama çözemedim. excelde bilgili bir arkadaşımız yardımcı olur hatamızın yerini gosterırse cok mutlu olurum. şimdiden çok teşekkür ederim.

EK: tablodaki ana para toplamı yani en altta topladığında eksik olan tutar son faiz taksidi ile aynı. acaba hesap biterken ana para toplamı son faizlemi toplanıyor ? son taksidimizde yatacak para sabit olduğu için yatacak para borçtan büyük ise o zaman kalan para+faiz yatsın demiştik. oradan kaynaklanan bir eksiklikmi doğru çözm nasıldır ?

Son düzenleme:

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba Arkadaş,
Küsuratlardan dolayı da olabilir, belki. Excel her halükarda yuvarlama yapıyor. Tamsayı ile çalışmıyorsunuz.
Bence esas dosyada çalışmayın, süslemeleri de kaldırın. Bir daha bakalım.
iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Hiç bir yerde yuvarlama kullanmıyoruz. Excelin kendinden yuvarlama yapcağını sanmıyorum. Dün çok uğraştım hatayı bulmak için. Son taksit dönemindeki faiz tutarı hesaptaki eksik tutar. Son taksitimizinde özelliği var kalan ödenecekten küçükse o kalanı öde. Ana paraya çift eğer ile son taksite özel bi durum yapabilirmiyiz? Birde yanlış yapmakta istemiyorum o yüzden doğrusunu sizlere sormak istiyorum. Birazda muhasebi bir sorun galiba.

Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
arkadaşlar paylaştığım tabloda ana para bölümüne;
eğer dönem başı bakiye ödenen tutardan küçük ise,ödenen para ile faiz tutarını topla,eğer büyük ile ödenen paradan faiz tutarını çıkart. şeklinde nasıl yazabiliriz ?

sorunun bu şekilde çözülceğini düşünüyorum. sorunu buldum. ödemelerimiz her ay ana para düşüyor faizi düşmüyor. sistem bu şekilde. son taksitte komple çıkıyor oda yazıldı ama ana para son taksit durumunda yine faizi çıkarak yazıyor faizi çıkarmayıp tutacağımız için çıkarmaması toplaması gerek. lütfen acil yardım :)

=EĞER(D29<>"";EĞER(f30<=d30;d30+c30;"";EĞER(f30>d30;d30-c30;""))
formül bu şekilde ama çok fazla bağımsız değişken girdiniz diyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2017 türkçe
Sorun çözüldü aynı yerde takılan arkadaşlar formülün yazılışından kaynaklı oluyormuş. Yeni başlayanlar formül girmek için formül bölümünden kendi penceresinden girsin daha iyi oluyor