Atletizm müsabakasında seri düzenleme

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
Değerli Excel Uzmanları !, daha önce "koşullu kura çekerek seri düzenleme" konusu ile gönderdiğim mesaja ya cevap alamadım yada forumda gezinmeyi beceremediğim için verilen cevaplara erişemedim.
Yardımlarınızı bekliyor, konuyu ve istenileni özetliyorum. Şimdiden teşekkürler.
- Şampiyona için 22 farklı ilimizden toplam 61 sporcu kayıt yaptırmış,
- Her seride 8 sporcu yarıştırabiliyoruz. (8 kulvar olduğu için)
- ilk 7 seride 8, 8. seride 5 sporcu yarıştırarak yarı finale kalacak sporcuları belirleyeceğiz. (her serinin birincisi + en iyi 8 derece = 16 sporcu)
Yapmak İsteğimiz Şu;
- Her seride farklı illerden sporcular bulunsun,
- Sporcuların serilere dağıtımını buton yardımı ile yapalım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın walnut;
sorunuza elimden geldiğince çözüm getirdim.ekteki dosyayı inceleyiniz.başka istekleriniz olursa elimden geleni yaparım.size ve sporcu arkadaşlara başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Sayın Benli,
Konunun ağırlığından mıdır nedir, uzmanlarımızdan bir cevap alma umudumu kaybettiğim anda hızır gibi yetiştiniz. İlginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Kısıtlı excel bilgilerimle uyguladığınız formülleri algılayabilmem mümkün değil, sadece şunu sormak istiyorum.
- Örnek tablo sadece 800 metre yarışı içindi. Diğer yarışlar (örn;100m, 1500m vs.) için liste sekmesinin sarı alanındaki bilgileri değiştirsem formül yine çalışır mı ?
mesela 100m yarışı için 47 sporcu kayıt yaptırsa ve yine bunların katıldıkları il sayısı değişse ......

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın walnut;
tablo isteğiniz doğrultusunda güncellendi. Diğer yarışlar (örn;100m, 1500m vs.) için liste sekmesinin sarı alanındaki bilgileri değiştirseniz formül yine çalışır. seri sayfasında branşı hangi müsabakaya işaretlerseniz liste sekmesindeki yarış kategorisi mavi renklenir. liste sekmesindeki sadece sarı alanları siliniz veya değiştiriniz. bu tablo 8 seri içindir. size ve sporculara başarılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın benli,
mükemmel oldu, 600-800 sporcunun katıldığı bazı müsabakalarda gece yarılarına kadar seri yapmaktan bizi kurtardınız çok teşekkür ederim.
şimdi 1 sorunumuz daha var.
- "liste"mizi yazdık ve buradan "seri"leri oluşturduk
- "seri"lere göre yarışları tamamladık ve şimdi sıra sporcuları derecelerine göre "sıra"lamaya geldi.
- sporcuların bazıları katılmadı(dns), bazıları diskalifiye oldu(dsq)ve bazıları yarışı tamamlayamadı(dnf)
ekli örneğimizdeki serilerden faydalanarak sıralamayı oluşturabilir miyiz ? sıralamanın sonunda dnf,dns,dsq sporcularında yer almasını istiyoruz.

not;gönderdiğiniz örneği başka bir dosyaya kopyalayınca müsabaka seçme butonu çalışmıyor. Ne yapmalıyım ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın walnut;
bilgisayardan uzakta ve yoğunlukta olduğumdan ancak sorunuza cevap veriyorum. dosya yenilendi. ektedir. size ve sporculara başarılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın benli,
bu kez ben size hemen yazamadım. excel'in heyecan veren derinliğini sizlerin yardımı ile öğrendikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. değerli vaktinizden çalmıyacak ise ekte örnek dosyasını gönderdiğim sorunumuz özetle şöyle;
1- Liste sekmesine sporcuların müsabaka kayıtlarını işliyoruz. (1 sporcu max 3 müsabakaya katılabilir.)
2- Liste sekmesinde herhangibir branşa "x" ile işaretlenen sporcunun o branşa ait seride (örn; 100 m. , 800 m. vb) yer almasını istiyoruz. (yani aynı sporcu hem 100 m. hem 200 m. serilerinde yer alabilir)
3- Seriler koşulup dereceler belli olduktan sonra sporcuları ilgili branşın sekmesinde otomatik olarak "SIRA"ya sokmalıyız.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın walnut
sorunuzu okudum.size yardımcı olmaya çalışacağım. fakat yaz sezonu, resmi kuruluşta çalışmak ve hazırlanmam gereken bir sınav var. cevaplama süresi uzayabilir. lütfen beni mahzur görün.

Excel Vers. ve Dili
hiç önemi yok, ilginiz için ben çok tşk. ederim....

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın walnut;
dosyanızı istekleriniz doğrultusunda yenilendi.sayfalar hatalı işleme karşı sayfa koruma kondu. (şifre 3645)kayıt isimli sayfa eklendi. sporcuları buraya kaydediniz. liste sayfasından branş'ı değiştirdiğinizde seri ve sıralama değişir. liste sayfasındaki göğüs no ve dereceleri işleyiniz. liste, seri ve sıra sayfalarından çıktı almak için printer işaretine basınız. başka istek olursa yine yardımcı olurum. kolay gelsin. başarılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Sayın Benli,
tatil dönüşü dosyanızı açtım ve son derece işime yaradı. sayenizde bizim formatlarımıza uygun müsabaka cetveli oluşturma yolunda süratle ilerliyoruz.
ekli dosyada görüleceği üzere listeye kayır yaptıran sporcuları seçtikleri branşa ait sekmeye aktarabiliyor ve oradanda seri düzenleyebiliyoruz.
Ancak
1- müsabakaya katılmayan (KTLMD), müsabakayı terk eden (TERK) veya diskalifiye (DISQ) edilen sporcuları tasnif bölümünün en altında görüyoruz. Acaba bu durumu düzeltebilirmiyiz ?
2- tüm müsabakalar sonunda katıldıkları 3 branştan aldıkları toplam puana göre sporcuları nasıl sıralayabiliriz ?

Not; örnek dosya boyutlarını forum standartlarına indiremediğimiz durumda bilgi paylaşımını e-posta adresinden sağlamak forum kurallarına uygun mudur ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın walnut;
bende tatil dönüşü e-postanıza baktım. 1. sorunuzda ki isteğiniz 5. postaya göre hazırlandı. 2. sorunuzdaki 3 branştan alınan toplam puan ne olmalı. açıklarmısınız?
e-posta adresim alaattin.cetin@tedas.gov.tr 'dir.