• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AUTOFİT kullanımı

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Kod:
Private Sub ListBox3_Click()
Set L = Sheets("ÇALIŞMASAYFASI")
son = L.Range("b65536").End(3).Row + 1
L.Range("b" & son).Value = ListBox1.Value & " - " & ListBox2.Value & " " & vbNewLine & " " & ListBox3.Value & ""
L.Range("c" & son).Value = WorksheetFunction.VLookup(ListBox3, Sheets("BÖLGELER").Range("C:G"), 4, 0)

Unload Me
UserForm2.Show
End Sub
Hayırlı Akşamlar
Listbox3' ten sayfaya aktarırken B5 ten itibaren satırın yüksekliği ve genişliği hücrede ki veriye göre ayarlanmasını nasıl sağlayabilirim?

Unload satırından önce aşağıdaki satırları ekleyip deneyin. İsteğinize göre satırları yer değiştirebilirsiniz:

PHP:
enson = Cells(Rows.count, "B").End(3).Row
L.Rows("5:" & enson).EntireRow.AutoFit
L.Columns("B:C").EntireColumn.AutoFit

Kodu kendinize göre ayarlayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
[a1].RowHeight = Len([a1].Value)
Range("a1").ColumnWidth = Len([a1].Value)
End Sub

diyelimki bir sayfadan başka bir sayfaya seçime göre veri aktarılıyor. otomatik ayarlama da bu kod ile yapılabilir mi?

örneğin:
1 nolu sayfada z:z sutununda commentleri 2 nolu sayfada c42 hücresine çektiriyorum( C42 ile G42 birleşitirlmiş durumda)
1 nolu sayfada diyelimki z1 hcüresinde ali yazıyorsa hücreye düzgün şekilde sığıyor, ama uzun bir cümle varsa satır genişliği artmadığı için commentin bir kısmını görebiliyorum. bu konuda nasıl bir kod yazabilrim? yani yzaılacak kod sadece seçili sayfadaki c42(c42:g42 birleşik) hücresine uygulansın. böyle birşey yapılabilir mi?

diyelimki bir sayfadan başka bir sayfaya seçime göre veri aktarılıyor. otomatik ayarlama da bu kod ile yapılabilir mi?

örneğin:
1 nolu sayfada z:z sutununda commentleri 2 nolu sayfada c42 hücresine çektiriyorum( C42 ile G42 birleşitirlmiş durumda)
1 nolu sayfada diyelimki z1 hcüresinde ali yazıyorsa hücreye düzgün şekilde sığıyor, ama uzun bir cümle varsa satır genişliği artmadığı için commentin bir kısmını görebiliyorum. bu konuda nasıl bir kod yazabilrim? yani yzaılacak kod sadece seçili sayfadaki c42(c42:g42 birleşik) hücresine uygulansın. böyle birşey yapılabilir mi?
Kod:
Columns("A:H").EntireColumn.AutoFit
Bu kodla A'dan başlayarak, H sütununa kadar otomatik sığdır yapabilirsiniz.

Geri