- Excel Vers. ve Dili
- 2016
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 01-03-2023
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki kodla yeni bir dosya oluşturarak kayıt yapabiliyorum.
Ancak benim istediğim, buradaki ay adı Küçük harfle yeni bir dosya oluşturuyor, bunu büyük harfle oluşturmak istiyorum, formdan şu kodu uyguladım ama olmadı.Private Sub CommandButton8_Click()
'On Error Resume Next
kaynak = "D:\Belgelerim\Aylık\Kesintiler\"
Application.DisplayAlerts = False
ay = Format(Now, "MMMM")
yıl = Format(Now, "yyyy")
dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİSİ " & yıl)
If dosya_adı = "" Then
MsgBox "Sayfa ismini yazmadınız"
Exit Sub
End If
kesinti = InputBox("kesinti nedeni", "UYARI", ay & " AYI KESİNTİSİ")
If kesinti = "" Then
MsgBox "Kesinti ayını yazınız Sayfa ismini yazmadınız"
Exit Sub
End If
Workbooks.Add
Dosya = ActiveWorkbook.Name
sayfa_Adı = ActiveSheet.Name
For ii = ActiveWorkbook.Sheets.Count To 2 Step -1
ActiveWorkbook.Sheets(ii).Delete
Next
sat = 1
For i = 2 To ThisWorkbook.Worksheets("LİSTE").Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row ' 2. satırdan başlıyor
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 1).Value = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 3).Value & " " & ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 4).Value
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 4).Value = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 11).Value
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 5).Value = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE").Cells(i, 30).Value
ActiveWorkbook.Sheets(sayfa_Adı).Cells(sat, 6).Value = kesinti
sat = sat + 1
Next i
Columns("A:G").Columns("A:G").EntireColumn.AutoFit
Range("a1").Select
ActiveWorkbook.SaveAs kaynak & dosya_adı & ".xls"
ActiveWindow.Close
ActiveWindow.WindowState = xlMaximized
Application.DisplayAlerts = True
Onay = MsgBox(" Kesinti için dosya oluşturdum, TOPLAM " + Str(sat - 1) + " Kişinin Kesintisi bankaya gönderilmeye hazır. Dosyanız Aylık Klasöründe! Dosya Açılsın Mı?", vbYesNo, "Merhaba Ergün EDE")
If Onay = vbNo Then Exit Sub
Workbooks.Open kaynak & dosya_adı & ".xls"
End Sub
Buradaki kod nasıl düzeltilmelidir ki, AY ismi büyük olsun teşekkür ederim.dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", ay & " KESİNTİSİ " & yıl) ' Bu kodu aşağıdaki ile değiştirdim olmadı
dosya_adı = InputBox("Dosyanın adını yazınız", "UYARI", UCase(Replace(Replace(MonthName(ay), "ı", "I"), "i", "İ")) & " KESİNTİSİ " & yıl)