Aya gore satırların yan yana toplanabılmesı

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2007
Arkadaslar merhaba,

Ekte koydugum ornek dosyasında oldugu gıbı,

Benım her ay yapmayı planladıgım her aktıvıte ıcın hakedıslerım var . Ekte oldugu gıbı, mayıs ayında kazanılan toplam hakedıslerın her bır aktıvıte ıcın ne kadar oldugunu bulamıyorum. Yapmak ıstedıgım, ornek dosyasının 3.sayfası olan mayıs toplam hakedıslerının her bır aktıvıte ıcın otomatık yazılabılmesı. Yanı, mart nisan ve mayıs aylarını toplayarak, 3. sayfaya kumılatıf olarak yazacak.
Formuluzasyonu saglar ısem, hazıran ayı olduguda, sadece kapak sayfasındakı ay kısmını degıstırerek, bu seferde hazıran ayına kadar olan toplam hakedıslerımı bulabılırım.

Tesekkurler

Yılmaz

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
"MAYIS AYINDA TOPLAM KAZ HAKEDIS" sayfasının B2 hücresine aşağıdaki formülü ekleyin, aşağıya doğru çekin.
Kod:
=TOPLA('PLANLANAN HAKEDISLER'!B2:D2)

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2007
Cevap ıcın tesekkur ederım . Ama benım asıl ıstedıgım su

kapak saysasındakı ayı degıstırdıgımde, yanı 30 mayıs yerıne 30 hazıran yazdıgımda, otomotıkman " toplam kaz hakedıs " sayfasında, hazıran ayına kadar olan ımalatlardan gelıcek hakedıslerın yazacak olması. Yanı sadece kapak sayfasındakı ayı degıstırıcem, formul bana yazdıgım aya gore sonucları verecek.

Bunu nasıl yapabılırım..

Kolay gelsın

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bu formülü kullanın, yukarıda belirttiğim şekilde çoğaltın.
Kod:
=TOPLA(DOLAYLI(ADRES(SATIR();2;;;"PLANLANAN HAKEDISLER")&":"&ADRES(SATIR();kacinci)))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2007
Merhaba,
Sizin yaptığınız formulu aslında sırketdekı baska bır dosyaya uygulayabılmek ıcın ıstemıstım. Ama formulun mantıgını dogrusu pek anlıyamadım. Bu yuzden de, asıl yapmak ıstedıgım işte uygulayamadım.
Vaktiniz var ise, ekte gonderdıgım dosyada bunu yapabilirmisiniz rica etsem.
Dosyada ARYAP I sayfasında koyu yeşil ile “ BAŞTAN BUGÜNE GERÇ. İŞÇ DEĞ.” yazıyor.Bunun yanındaki hücreye bir formul uygulatıp, bu formulun “ GRC İŞ PAR “ sayfasına gidip, 74. Satırdaki verileri, “ kapak “ sayfasında yazılı olan aya kadar toplamasını istiyorum. Ornegın benım dosyadakı kapak sayfası agustos ayını gosterıyor. Buda demektirki,formul “ GRC İŞ PAR “ sayfasına gidip, 74. Satırdaki 501341.4 + 444990.0 + 783237.9 + 615336.6 + 1383304.9 toplayıp, ARYAP I sayfasındaki, “ BAŞTAN BUGÜNE GERÇ. İŞÇ DEĞ.” hücresine yazıcak. Ben kapak sayfasındaki ayı ağustos yerine eylül yaptığımda, bu seferde eylül ayına kadar kendisi otomatik toplayacak, bunu nasıl yababilirim.

Tekrardan çok teşekürler

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
İki farklı formül yaptım, deneyin.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((YIL($D$55)>=YIL('GRC İŞ PAR'!$H$10:$Y$10))*(AY(KAPAK!$D$55)>=AY('GRC İŞ PAR'!$H$10:$Y$10))*('GRC İŞ PAR'!$H$74:$Y$74))
Kod:
=ETOPLA('GRC İŞ PAR'!$H$10:$Y$10;"<=" & $D$55;'GRC İŞ PAR'!$H$74:$Y$74)

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2007
Ilk yazdığınız formulu denedim. Tamamdır. Oldu:)

tekrardan çok teşekkürler