Aylara göre isim bazında verilerin toplanması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Merhabalar,

Ekteki dosya'da isim bazında aylık olarak toplamak istiyorum. Örneğin;
Mehmet adlı personel ocak, şubat, mart vs aylarında ayrı ayrı verileri toplayarak ilgili Ay'a aktarmasını nasıl sağlayabilirim.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

iyi çalışmalar,

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

B3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Records of Data'!$B$4:$B$1000=$A3)*(METNEÇEVİR('Records of Data'!$D$4:$D$1000;"aaaa")=B$2);('Records of Data'!$F$4:$F$1000))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
ilginiz için teşekkür ederim ama verdiğiniz formül ay bazında toplamıyor. Tüm ayları tek seferde topluyor. örn; mehmet ocak ayında ve şubatta yaptığı harcamaları ayrı ayrı göstermek istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Eminmisiniz. Ekledğiniz dosyada Mehmet ismine ait Ocak ayı değerlerinin toplamı (F sütunu) 2.500 TL dir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Merhaba,

Evet. Dediğiniz gibi Mehmet ismine ait Ocak ayı değerlerinin toplamı (F sütunu) 2.500 TL dir. Ama formulü yazdığımda "0" değerini alıyorum.

"aaaa" anlamı nedir? Ocak olarak değiştirdiğimde bu sefer "4.000 TL" olarak topluyor.

=SUMPRODUCT(('Records of Data'!$B$4:$B$1000=$A4)*(TEXT('Records of Data'!$D$4:$D$1000;"aaaa")=B$2);('Records of Data'!$F$4:$F$1000))
Excel 2007 ingilizce kullanıyorum ama bu işlemi yaptıktan sonra türkçe sürümler de desteklemesi nasıl sağlayabiliriz. Örn; "aaaa" ingilizcede karşığının ne olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

İşte burada kullandığınız excel versiyonunun dili devreye giriyor. Belirtmediğiniz için bende Türkçe sisteme göre yanıt verdim. Sorularınızı sorarken excel versiyon dilinizi belirtirseniz yanıtlarda bu yönde gelecektir.

Formül içinde geçen "aaaa" ibaresi ayı temsil etmektedir.
Tarih biçimlendirmesi yaparken "gg.aa.yyyy" şeklinde kullandığımız biçimin sadece ay bölümü alınarak formüle yerleştirilmiştir. 4 adet "a" kullanmamızın sebebide ay ismini tamamen almak içindir.
Siz bunu ingilizce olarak çevirmelisiniz. Yani formül içindeki "aaaa" ibaresi yerine "mmmm" yazmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Koray bey,

Dediğiniz gibi yaptım 4 m (mmmm) ve 7 m yaptım ( mmmmmmm ) ekteki resimde bakabilirsiniz. Acaba nerde hata yapıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Formülde geçen noktalı virgüller yerine sadece virgül yazarak deneyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Koray bey teşekkür ederim. Sizden bir ricam daha olacaktı.

Ekteki dosya'da göreceğiniz üzerine; 2008 ve 2009 Yılların da veri girişi yaptığımda ay bazında topluyor verdiğiniz formül ama bunu şu şekilde değiştirme imkanı nasıl olabilir ; Yıl bazında görüp ay olarak toplayıp yazması.

Örneğin; xx.10.2008 tarihinde veri girişi yapılmış veriler olsun. Bu verilen detayları “Monthly Summary” tablosunda Ekim 08 kişi bazında yine aylık olarak bölünsün. 09 da ayrı olacak şekilde.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz. Formüldeki kırmızı renkli bölümü 2009 yılına uyguladığınızda $F$1 olarak değiştirmeyi unutmayın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Records of Data'!$B$4:$B$1000=$A3)*(METNEÇEVİR('Records of Data'!$D$4:$D$1000;"aaaa-yyyy")=B$2&"-"&[COLOR=red]$B$1[/COLOR]);('Records of Data'!$F$4:$F$1000))
Kod:
=SUMPRODUCT(('Records of Data'!$B$4:$B$1000=$A3)*(METNEÇEVİR('Records of Data'!$D$4:$D$1000,"mmmm-yyyy")=B$2&"-"&[COLOR=red]$B$1[/COLOR]),('Records of Data'!$F$4:$F$1000))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Koray Bey, Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Şimdi şöyle bir problemle karşılaştım. Formülü girdikten sonra 'Records of Data' kısmına veya herhangi bir yere veri girdiğimde çok yavaşlama meydana geldi. Şöyleki durum çubuğunda "Calculating: (2 Processor(s)): ..%" olarak karşıma çıkıyor. Sheet'i kaldırıp denediğimde böyle bir sorun olmadığını gördüm. Acaba, formülün işlemi yaparken kasmasını nasıl engelleyebiliriz ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Araçlar-Seçenekler menüsünden Hesaplama sekmesini açın.

El ile seçeneğini seçip tamam deyin. Çalışma anında hesaplama işlemi yapmayacağı için rahat çalışmanıza olanak sağlayacaktır. Sonucu görmek istediğinizde F9 tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Merhaba, Koray Bey,

Dediğiniz yönetmi yaptım fakat diğer formüllerde bundan etkileniyor. Bu yüzden "Monthly Summary" kısmına ne yapmalıyız ki, sorunun giderilmesini sağlayabiliriz acaba? Vbasic de yapabilme imkanımız var mı acaba?

Yeni dosya ekledim.

iyi çalışmalar,

Ekli dosyalar