Aylara gore Uye-Aidat secimi

Merhaba,
İşyerimde bir yardımlaşma sandığı kurduk ve takibi de malesef bana düştü.
Ekteki çalışmada önce üyelerin ödediği aidatları ve isimleri sonuç sayfasında toplamak daha uygun gelmişti.
İlk etapta yıl içinde üye isimlerinin değişebileceğini düşünemedim.
Bu yüzden ekteki dosyada da göreceğiniz gibi üye listelerini aylara göre sayfa sayfa düzenlemem gerekti.
Düzenlediğim formda yıllık tutarların aktarıldığı sonuç sayfası için bir sorun yok.
Ancak; Makbuz olarak düzenleyebilmem için form ile seçilen aya ait sayfanın açılmasını ve o sayfadaki isme göre yapılmış olan ödemenin (Toplam Ödeme sütunu) formda görünmesini bir türlü yapamadım.
Fazla vaktinizi almadan: formdaki combobox ile seçilen aya ait sayfanın açılarak, listbox ile seçilen üyenin ödedigi secilmis olan aydaki Toplam Ödeme hanesinin form ile görüntülenmesinde kodların aylık sayfalara göre uyarlanması için ne gibi değişiklik yapmam gerekiyor.
Ekteki dosyanın kodlarında yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
Bu işlemi gerçekleştirebilmeme yardımcı olursanız beni büyük bir yükten kurtamış olursunuz.
ilginize teşekkürler.

görüşmek üzere

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
fikir vermesi amacıyla biraz düzenleme yaptım anlattığınızdan anladığım kadarıyla

merhaba Sn. ipkins,
öncelikle ilginize teşekkür ederim.
gönderdiğiniz dosyada sadece ilgili aylar form dan seçilebiliyor.
Önceki dosyada da görüldüğü gibi form dan (sonuç sayfasındaki gibi) listboxta üye isimleri listeleniyor, seçilen aya ait aidat tutarı bulunabiliyor.
yapılmasını istediğim değişiklik ise:
aynı formdan seçtiğim aya ait sayfanın ekrana gelmesi ve o aya ait üye isimlerinin listboxta görünmesi ve seçilen üyenin ödediği tutarı (toplam ödeme hanesindeki) formdaki aidat bölümünde görebilmek.

Bu işin bendeki yükü oldukça fazla ve bu ay sonuna kadar yetiştirmem gerekiyor. yardımlarınıza ihtiyacım var. Zira işin sonuna gelmişken tıkanmış durumdayım.

görüşmek üzere

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
cbisimler adlı yeni bir combobox ekleyiniz ve aşağıdaki kodları ilgili yerlere yerleştir..Private Sub cbaylar_Change()
Sheets(cbaylar.Value).Select
aktar1
Call AidatGetir

End Sub
Sub aktar1()
son = Cells(65500, 4).End(xlUp).Row
cbisimler.Clear
MsgBox son
For i = 5 To son
cbisimler.AddItem Cells(i, 4).Value
Next
End Sub

Private Sub cbisimler_Change()
son = Cells(65500, 4).End(xlUp).Row
For i = 5 To son
If cbisimler = Cells(i, 4) Then sira = Cells(i, 2): aidat.Value = Cells(i, 14): Exit Sub
Next

End Sub

merhaba kulomer46,
söylediğiniz degişikliği ve cbisimler ilavesini yapıp kodları aktardım.
ilk çalışmada sonuç sayfası seçiliyken form çalıştırılınca Ocak sayfası açılıyor isimler seçince aidat bilgilerini görebiliyorum.
Herhangi bir aya ait sayfa açıkken form u çağırıp, form üzerinden ay'ı değiştirdiğimde ve sonuç sayfasının dışında bir sayfa açıkken kaydedildiğinde açılışta degisim için verdiğiniz kodlardaki:
Sheets(cbaylar.Value).Select satırda hata veriyor.
uğraşmama rağmen sorunu halledemedim.
herhangi bir sayfa açıkken önce ayı seçip sonra ismi seçip aidat tutarını görebilir miyiz?
veya önce ilgili ayı seçip listboxta o aya ait isimleri sıralatıp ismi seçtiğimde o kişiye ait aidat tutarını görebilir miyiz?
Sizi zorlamayacaksa bu şekilde uygulama yapabilirmiyiz.
Sizler için kolay gelebilir ama sizlerden öğrendiklerimizle birşeyler yapmaya çalışınca biryerlerde takılıp kalıyoruz.
yardımınız çok makbule geçecektir.

ilginize tekrar teşekkürler.