aylik rapor cikarma

Excel Vers. ve Dili
xp japonca
merhaba,

ayin birinden 31 ine kadar hergun icin sabah aksam vardiyasi olmak uzere asagiya dogru 62 satir var. her vardiya sonunda ( iscinin ismi, urettigi urun sayisi, urun adi, A nedeniyle bozuk urun sayisi, ..., F nedeniyle bozuk urun sayisi, bozuk urun sayisi toplami seklinde verileri girip aylik liste yaptim. buraya kadar sorun yok. yapmak istedigim, bu listenin ozetini rapor haline getirmek.

baska bir sayfada,
mesela bu ay Ahmet adindaki isci, A urununuden ( birkac gun veya hafta surekli ayni urun uretiliyor, dolayisiyla altalta ayni urun ismi defalarca tekrarlaniyor.) 500 tane uretmis, a nedeniyle 3 tane c nedeniyle 2 tanesi toplamda 5 tanesi bozuk olmus. seklinde o ay urettigi urunlerin raporunu cikarmak istiyorum.

ayrica urunlerin bozuk olma nedenlerini, sayisini rapor haline getirmek istiyorum.

yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
tesekkur ederim

Excel Vers. ve Dili
xp japonca
japonca karakterlerden dolayi dosyayi goremediyseniz turkceye cevirip tekrar yollayim mi?

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
evet lütfen ,birde sayfaların isimlerini köşeli karekerlerden kurtarın açarken uyarı veriyor.

Excel Vers. ve Dili
xp japonca
turkceye cevirdim

dosyayi turkceye cevirdim, yukledim. yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
xp japonca
yardiminiza tesekkur ederim. tam istedigim gibi olmus. ek olarak bisey daha sormak istiyorum. kisiler genelde ayni sirayla olmuyor. mesela ahmet, mehmet, tekrar mmet, ahmet, ahmet gibi siralaniyor. (izin, vardiya degisikligi gibi) ahmetleri, mehmetleri (veya o celle yazili olan kisi adlarini) kontrol ettirip kisinin verilerini topla gel gibi bi fonksiyon yoktur degilmi :roll:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
size gönderdiğim dosyadaki fonksiyon bunu yapıyor.ismi bulup karşısındaki toplam değerleri (r sütünu)topluyor isim sıralamasının önemi yok.
hatta farkettiyseniz 3.kısım oluşturup isim ürün adına göre toplam aldırdık.

Excel Vers. ve Dili
xp japonca
farkedemedim, excelli fazla bilmiyorum. :) tekrar bakacam cok cok tesekkur ederim.