Aylık Temizlik Listesi için Kod

BYSERTTAS

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2025
selamlar.
Ekli Dosyada Açıklamaya Çalıştım.
Müşteri Kayıt Formu Üzerindeki "AylıkListe Al" Butonuna tıkladığımıda Yıl Ve Ay girilmesi için msgbox açılacak ay ve yıl girildikten sonra yıl ve ay "B1" ve "B2" ye yazacak ilgili ay ve yıl için temizlik yapılacak yerlerin listesi "Temizlik Listesi" Sayfasına Yazdırılacak . yeni liste istendiğinde sayfanın ilgili yerleri temizlenecek .Not:(Sayfa2 deki) Başlama Tarihine göre işlem yapılacak. örneğin ayın 4 ünde başlanmış ise ve ayın dördü Çarşamba günü ise Haftada bir Çarşamba gününün tarihini yazacak yada Haftada2 ise Bir Çarşamba bir Pazar olacak şekilde tarihleri yazacak. Ayda 1 ise Her Ayın aynı Gününün Tarihini Yazacak Ayda 2 İse ilk tarihten sonraki 15 gün yazacak yani ayın dördünde ilk yapılmış ise her ayın 4 ü ve 19 u tarihini yazacak .umarım anlatabilmişimdir. yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021-tr-64 bit
23-10-2025
merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yaptım dener misiniz

Ekli dosyalar

BYSERTTAS

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
06-01-2025
Ellerinize Sağlık Tam İstediğim gibi olmuş,Yalnız sadece 2024 Aralık ayı için liste hazırlıyor. mesela 2025 Ocak için liste boş çıkıyor. kendi çabalarımla yapay zeka yardımı ile ekli dosyayı yaptım. bira uz un yol ve hatalı yapmış olabilirim. ancak tam olarak istediğimi bu kodlar karşılıyor. bu dosya üzerinde düzeltmeler yaparsanız ,özellikle kodlarda çok hatalarım var gözden geçirirseniz sevinirim​

Ekli dosyalar

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021-tr-64 bit
23-10-2025
müsait olunca inceleyeceğim ancak sayfa2 de sadece aralık tarihleri olduğu için aralık gösterir ocak tarihli veri yok o yüzden ocak boş gelir

BYSERTTAS

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
06-01-2025
EKLİ dosyayı inceler seniz ne yapmak istediğimi daha iyi anlayacaksınız. yapmak istediğimi tam olarak anlatamadım. aralık ayında başladığımız işlemler devam edecek yani 2 aralık 2024 tari var ise ve peri od Ayda bir ise 2 ocak 2025,2 şubat 2025 tarihlerinide yazacak bunu yaparken istenen Ay listelenecek yada haftada 1 ve pazartesi ise her ayın her pazartesi tarihini yazacak listenin bitimi istenen ayla sınırlı olacak.

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021-tr-64 bit
23-10-2025
tamam bu yapilir ama sonsuz döngü olur çünkü sürekli devam eder her yılı yapmaya çalışır belli bir yıl sonra dursun gibi bir komut yazmak gerekir bunu nasıl istersiniz

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021-tr-64 bit
23-10-2025
merhaba dediklerinize göre yaptım sizin diğer kodlarınızı düzelttim test eder misiniz

Ekli dosyalar

BYSERTTAS

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
06-01-2025
Çok Özür dilerim. bir kaç gündür siteye giriş yapamadım. şimdi baktım hazırladığınız dosyaya. Üstadım dosyada yine sadece Aralık 2024 listesi hazırlanıyor. Yeni Eklediğim Dosya da ilgili kodu kontrol ederseniz tam istediğim işlemi yapıyor. istediğim yıl veya Ay listesini hazırlıyor. sadece bazı yerlerde çok uzun kodlar yazdım. örneğin sayfayı temizlerken makro kaydet mantığı ile yaptığım ve uyguladığım kodlar var. bir de Ay ve yıl girişi için kullandığım msgbox yerine sizin kullandığınız şekilde (yıl otomatik girilsin gerekirse değiştirilebilsin. ay girilsin)msgbox olarak düzeltirseniz sevinirim.ilginize ve emeğinize çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021-tr-64 bit
23-10-2025
Son gönderdigim 7. Mesajın dosyasinda hangi ayı seçerseniz o görünür o şekilde ayarladım zaten kontrol ettim doğru çalışıyor. yıl ay girişi de userform içinde yıl otomatik gelir ayı combobox tan secersiniz hangi ayı seçerseniz o ayın listesi gelir

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021-tr-64 bit
23-10-2025
anladığım kadarıyla uzun kodu kullanmak istiyorsunuz o zaman filtreleme kodu hariç sadece aylık liste userformunu ve diğer temizlediğim kısalttığım kodları kendi uygulamanıza kopyalayın