Aynı bayi adındaki ürünleri toplamak !!!

kimki

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-06-2026
forumda aradım ama benzer bi çözüm yolu bulamadım en son çare buraya yazıyorum yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
kritere uyan verileri birleştirme

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: örneğinizdeki sonuçlara göre;
1aa a değerinin karşılığında v ürünü,
3aa c değerinin karşılığında x ürünü neden yok?

Ekli dosyalar

kimki

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-06-2026
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: örneğinizdeki sonuçlara göre;
1aa a değerinin karşılığında v ürünü,
3aa c değerinin karşılığında x ürünü neden yok?
hocam süpersin tam istediğim şeyi yapmışın ellerin dert görmesin çok teşekkür ederim. Formülü verilerimde kullandım hepsi toplandı ama yaptığınız işlemi bana anlatabilirmisiniz kısaca ben anlamadım pek ürünleri toplamadan önce tek tek ayırmışınız, ben o değerleri eksik yazmışım sağolun siz onu düzeltmişiniz.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
1-D sütununda B.no ve B.ad verileri birleştirildi.
2-E sütununda birleştirilen D sütun verileri saydırıldı.
3-F sütununda D sütunundaki birleştirilmiş verinin veri adı ve tablodaki sırası yazdırıldı.
4-G sütununda Eğer E sütunundaki ilgili satır değeri 1 ise (yani birleştirilmiş verinin ilk ise) ürün adı yazdırıldı değilse D sütunundaki ilgili satır değeri+E sütunundaki ilgili satır değerinin bir eksiği F sütununda ilgili satıra kadar aratılıp G sütunda ilgili satır değeri yazdırılarak buna C sütunundaki satır değeri eklendi.
5-H sütununda D sütunundaki ilgili satır verisinin tüm tablodaki son verisi tespit edilerek bu son verilere sıralama sayısı verildi.
Bu işlemlerle tabloda alınacak verilerin yeri ve birleştirme işlemi bitmiş oldu.

6-J,K,L sütunlarında ise İNDİS ve KAÇINCI işlevleri ile ilgili veriler tabloya çekildi. (ayrıca koşullu biçimlendirme ile hücre çizgileri düzenlendi.
Bu kadar.