Aynı belgede sayfadan sayfaya veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayfa 1'e girilen ve bazı özelliklere sahip verileri diğer sayfalara aktarmak istiyorum.
Örneği incelerseniz sorumu daha iyi anlayacağınızdan eminim
Örnek biraz basit fazla zamanım olmadığı için çok fazla uğraşamadım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte dosyanızda gerekli düzenlemeleri yapım incelermisiniz.

Sn ; Cost control arkadaşın sorusuna istinaden yapmış olduğunuz örnek çalışma gerçektren güzel olmuş. benimde buna benzer fakat daha deatylı bir tabloda veri aktarmam gerek.. Bu örnekte yapmış olduğunuz çalışmayı açıklayarak anlatırsanız ben ve buna benzer sorunları olan arkadaşlarda kendilerini geliştirme açısından faydalı olacaktır. Şimdiden emeğinize teşekkür ederiz.

Sn ; Cost control arkadaşın sorusuna istinaden yapmış olduğunuz örnek çalışma gerçektren güzel olmuş. benimde buna benzer fakat daha detaylı bir tabloda veri aktarmam gerek.. Bu örnekte yapmış olduğunuz çalışmayı açıklayarak anlatırsanız ben ve buna benzer sorunları olan arkadaşlarda kendilerini geliştirme açısından faydalı olacaktır. Sizin anlatacağınız bilgiler ışığında kendi tablomu aktarmaya çalışacağım. Aktaramazsam size dönerim :)Şimdiden emeğinize teşekkür ederiz.

Sn ; Cost control arkadaşın sorusuna istinaden yapmış olduğunuz örnek çalışma gerçektren güzel olmuş. benimde buna benzer fakat daha detaylı bir tabloda veri aktarmam gerek.. Bu örnekte yapmış olduğunuz çalışmayı detayları ile açıklayarak anlatırsanız ben ve buna benzer sorunları olan arkadaşlarda kendilerini geliştirme açısından bu bilgiler faydalı olacaktır. Sizin anlatacağınız bilgiler ışığında kendi tablomu aktarmaya çalışacağım. Aktaramazsam size dönerim :)Şimdiden emeğinize teşekkür ederiz.

Slm arkadaşlar;

yanlışlıkla aynı mesajı birkaç kez girmek zorunda kaldım. Acemilik işte hoşgörün :) Sorumla ilgili örnek dosya ektedir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Düzenlemiş olduğunuz dosyayı inceledim ama verileri aktar butonuna bastığım zaman kendi bilgisayarımın bazı ayarlarından dolayı (yada ben öyle sanıyorum) bir hata mesajı alıyorum. hata mesajı aynen aşağıdaki gibi

''Güvenlik düzeyi yüksek olarak ayarlandığı ve dijital olarak imzalanmış bir güvenlil sertifika makrolara eklenmediğinden, makrolar devre dışı bırakıldı. Makroları çalıştırmak için güvenlik ayarını daha düşük bir düzeye indirin (önerilmez) veya makroların sertifika yetkilisi tarafından verilmiş bir sertifika kullanan yazar tarafından imzalanmasını isteyin.''

Bu sorunu gidermek için ne yapmam gerekli

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Ben hata mesajının nasıl çzözüleceğine dair sorumun cevabını buldum. Bir diğer sorumda BY E nin de dediği gibi biraz daha açıklama getirirsen seviniriz. Mesela işlem sırasını anlatırsanız çok iyi olur.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

İşlemin mantığını kavrayabilmeniz açısından vermiş olduğum kod üzerinde hangi satırın ne işe yaradığını kısaca belirttim umarım açıklayıcı olmuştur.

Kod:
Sub AKTAR() ' AKTAR ADIYLA BİR MAKRO OLUŞTURUYORUZ.
    Application.ScreenUpdating = False 'EKRANDAKİ HARKETLENMEYİ PASİFİZE ET DİYORUZ.
    Set SG = Sheets("GİRİŞ") ' SG DEĞİŞKENİNE BELİRTİLEN SAYFAYI TANIMLIYORUZ.
    Set SÇ = Sheets("ÇIKIŞ") ' SÇ DEĞİŞKENİNE SAYFAYI BELİRTİLEN TANIMLIYORUZ.

For X = 3 To Sheets.Count ' AKTARILACAK SAYFALAR 3. SIRADAN BAŞLADIĞI İÇİN 3 TEN SAYFA SAYISI KADAR DÖNGÜ KURUYORUZ.
    Sheets(X).[A3:C17].ClearContents 'X DEĞERİNİN ALDIĞI SAYFADAKİ HÜCRELERİ TEMİZLİYORUZ.
    Sheets(X).[E3:G17].ClearContents 'X DEĞERİNİN ALDIĞI SAYFADAKİ HÜCRELERİ TEMİZLİYORUZ. 
    SG.Select 'GİRİŞ SAYFASINI SEÇİYORUZ.
    Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Sheets(X).Name ' A SÜTUNUNA FİLTRE UYGULUYORUZ.
    If [E1] = 0 Then GoTo Devam1 ' SAYFA ÜZERİNDE E1 HÜCRESİNDE FORMÜL VAR. BU FORMÜL FİLTRE EDİLMİŞ VERİLERİ SAYIYOR. EĞER E1 HÜCRESİ SIFIR İSE Devam1 BÖLÜMÜNE GİT DİYORUZ.
    [B2:D2].Select ' YUKARIDAKİ KOŞUL SAĞLANMIYORSA BELİRTİLEN HÜCRE ARALIĞINI SEÇ DİYORUZ.
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select ' SEÇİLEN HÜCRELERİ EN SON DOLU HÜCREYE KADAR SEÇ DİYORUZ.
    Selection.Copy ' SEÇİLEN HÜCRELERİ KOPYALA DİYORUZ.
    Sheets(X).Select ' X DEĞERİNİN ALDIĞI SAYFAYI SEÇ DİYORUZ.
    [A3].Select ' BELİRTİLEN HÜCREYİ SEÇ DİYORUZ.
    ActiveSheet.Paste ' SEÇİLEN HÜCREYE YAPIŞTIR DİYORUZ.
    Application.CutCopyMode = False ' KOPYALAMAYI PASİFİZE ET DİYORUZ.
    [A1].Select ' BELİRTİLEN HÜCREYİ SEÇ DİYORUZ.
    SG.Select ' GİRİŞ SAYFASINI SEÇ DİYORUZ.
    Selection.AutoFilter Field:=1 ' FİLTREYİ KALDIR DİYORUZ.
Devam1: ' BELİRTİLEN PROSEDÜRÜN BAŞLANGIÇ SATIRI.
    SÇ.Select ' ÇIKIŞ SAYFASINI SEÇ DİYORUZ.
    Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Sheets(X).Name ' A SÜTUNUNA FİLTRE UYGULUYORUZ.
    If [E1] = 0 Then GoTo Devam2 ' SAYFA ÜZERİNDE E1 HÜCRESİNDE FORMÜL VAR. BU FORMÜL FİLTRE EDİLMİŞ VERİLERİ SAYIYOR. EĞER E1 HÜCRESİ SIFIR İSE Devam2 BÖLÜMÜNE GİT DİYORUZ.
    [B2:D2].Select ' YUKARIDAKİ KOŞUL SAĞLANMIYORSA BELİRTİLEN HÜCRE ARALIĞINI SEÇ DİYORUZ.
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select ' SEÇİLEN HÜCRELERİ EN SON DOLU HÜCREYE KADAR SEÇ DİYORUZ.
    Selection.Copy ' SEÇİLEN HÜCRELERİ KOPYALA DİYORUZ.
    Sheets(X).Select ' X DEĞERİNİN ALDIĞI SAYFAYI SEÇ DİYORUZ.
    [E3].Select ' BELİRTİLEN HÜCREYİ SEÇ DİYORUZ.
    ActiveSheet.Paste ' SEÇİLEN HÜCREYE YAPIŞTIR DİYORUZ.
    Application.CutCopyMode = False ' KOPYALAMAYI PASİFİZE ET DİYORUZ.
    SÇ.Select ' ÇIKIŞ SAYFASINI SEÇ DİYORUZ.
    Selection.AutoFilter Field:=1 ' FİLTREYİ KALDIR DİYORUZ.
Devam2: ' BELİRTİLEN PROSEDÜRÜN BAŞLANGIÇ SATIRI.
    Next ' BU DÖNGÜYÜ 3 TEN SAYFA SAYISI KADAR DEVAM ET DİYORUZ.
    SG.Select ' GİRİŞ SAYFASINI SEÇ DİYORUZ.
    Application.ScreenUpdating = True 'EKRANDAKİ HAREKETLENMEYİ AKTİF ET DİYORUZ.
    MsgBox "AKTARIM İŞLEMİ TAMAMLANMIŞTIR...!", vbInformation ' İŞLEMİN TAMAMLANDIĞINA DAİR KULLANICIYI BİLGİLENDİRİYORUZ.
End Sub ' MAKROYU SONLANDIRIYORUZ.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
'CONS CONTROL' tekrardan teşekkür ediyorum. Aslında makrolar hakkında bugüne kadar hiç bi çalışma yapmadım. Bu ilk olacak Biraz inceleyim. Eğer bi yerde takılırsam tekrar dönerim.

EMEĞİNE SAĞLIK

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Belge üzerinde biraz inceleme yaptıktan sonra aklıma bişey takıldı. Acaba Aynı belgenin farklı sayfalarında yaptığımız aktarımları, Diğer belgeler üzerindede yapabilirmiyiz. Örneğin; ilk örnekte 101, 102, 103, ...vb diye devam eden müşteri sayfalarını kendi başına birer excel belgesi olarak düşünelim. Giriş sayfasında verileri girdikten sonra 'VERİLERİ AKTAR' butonuna bastığımızda 101, 102, 103, ... vb *belgelere* (sayfalara değil) aktarabilirmiyiz__?__

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bahsettiğiniz tabiki yapılabilir ama özel kodlamalar gerektirir. Bu konudada takip ettiğim kadarıyla Super Moderatorümüz Sn. Haluk beyin çalışmaları mevcuttu sanırım. ADO diye aratırsanız ulaşabilirsiniz.

Selam Cost Control;
Konumuzla ilgili yapmış olduğunuz örnek açıklama çok iyi oldu. Ancak benim daha önce ekte göndermiş olduğum örnek dosya üzerinde bu uygulamayı yaparsanız memnun olurum. Kendi adıma söyleyeyim, sizin yapmış olduğunuz bu açıklamalı anlatımla birlikte uygulamayı da görürsem daha iyi anlarım. En azından açıklama da belirttiğiniz konuları ve uygulamaları tam yerine oturtarak daha iyi anlarım. ( Set SG = Sheets("GİRİŞ") ' SG DEĞİŞKENİNE BELİRTİLEN SAYFAYI TANIMLIYORUZ.) ( gibi ). Dediğim gibi excelde çok yeniyim. Şimdiden herşey için çok teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Konuyu görsel olarakta anlamak için VERİLERİ AKTAR butonunun üzerinde sağ klik yapın ve gelen menüden MAKRO ATA seçeneğini seçin. Ekrana gelen pencerede DÜZENLE komutunu seçin VB sayfası ve kodlar ekranınıza gelecektir. Bundan sonra makroyu F8 tuşuna basarak adım adım ilerleyerek işlemleri izleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
cost control lütfen yardım edebilirmisin. ekteki dosyada gerekli açıklamalar var. veri giriş sayfası hakkında şifre 7878

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Dosyanızda gerekli düzenlemeyi yaptım. Rica ediyorum dosya eklerken lütfen şifresini kaldırın ve yazım kurallarına uygun cümleler kurun. Umarım işinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 - İngilizce
merhaba;

arkadaşlar 1 haftadır yapmaya çalıştığım sayfa için yardım bekliyorum ama hocalarımızın yoğunluğu nedeniyle herhalde cevap alamadım. bende yakın örneklerin kodlarının nasıl yazıldığını takip ederek olayı kavramaya çalıştım. COST COntrol hocanın burada yazmış olduğu kod ile kendimkini biraz benzettim ve kod çalıştı. kesin olarak daha kısa bir kod vardır ama bu bile beni mutlu etti.
hocalarımın mümkünse kodu incelemeleri ve bana bu konuda daha mantıklı bir kod yazılıp yazılamayacağını belirtirlerse çok sevinirim. birde förmülden gelen bir değeri aktardığından onu hücrede sadece 0 değerini gösteriyor, yani formülün sonucunu vermiyor. bundada yardımcı olabilirseniz mutlu olacağım. saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
cost control

gerçekten çok teşekkür ederim. çalışmalarınızda başarılar dileriz.

sayın cost control yapmış olduğunuz örnek için çok teşekkür ederim. Bayağı işime yaradı. Şimdi size ayrı bir sorum olacak. Benim elimde isimler, rakamlar ve adreslerden oluşan müşteri listesi var ve oldukça kabarık. Bu listenin içinde adres bölümündeki Daire ve kapı no hücrelerinin çoğunda yanlışlıkla harfler bulunuyor. Bende bunları access'e aktarırken hata veriyor Bu hücrelerin rakam olması gerekiyor. bunu en kolay yoldan Access'e aktarırken hata vermemesi için nasıl bir işlem yapmam gerekir. Bu sorumun cevabını acilen almam lazım. Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim...