Aynı Çalışma Kitabında Birden Çok Makro Çalıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli arkadaşlar,
Aynı çalışma kitabı içerisinde birden çok makro çalıştırılabilirmi?Olabilirse,makrolar hangi sayfalara yazılmalı?
Örneğin,A sütununda 56 koşula göre renklendirma yapmak,aynı çalışma kitabının F sütununda 30 dan büyük değerler girildiğinde yanıp sönen hücre oluşturmak,bir de yine aynı çalışma kitabında aktif satırı renklendirmek mümkün mü?Bunları ayrı çalışma kitaplarında yapabiliyorum ama,aynı çalışma kitabında olmuyor.Ya da ben makroları yanlış yerlere yazıyorum.
İlginize ve yardımlarınıza teşekkürler...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

makrolarınız modülde mi sayfanın kod bölümünde mi?
makronun çalışması bir düğmeye mi bağlı kendiliğinden mi oluyor?
bu ve buna benzer etkenler mevcut makroların düzenlenmesi için bilinmesi gerekenlerdir.

sizin örneğini verdiğiniz kodlar sayfanın kod bölümüne yazılanlar olduğu için öncelik sırasına göre Worksheet_Change veya Worksheet_SelectionChange altında derlenmesi gerekir.
örnek dosya ekleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Süleyman Bey,
Makroları kendim yazmadım,forumdan bularak kopyalayıp yapıştırdım.Ancak,56 koşula göre biçimlendirmeyi kod kısmına(Sayfa1),Aktif satır renklendirmeyi ise hem kod kısmına hem de modüle yapıştırdım.Ayrı çalışma kitaplarında sorun yaşamıyorum.Ama birlikte olunca çalışmıyor.Bir de oluşan koşula göre tek bir hücrenin yanıp sönmesi olayını,o sütundaki tüm hücrelere yaymak istiyorum.Yani E1-E1000 arasındaki hangi hücrenin değeri 30 ve daha büyük olursa yanıp sönmeli.Yapamadığım için örnek dosya ekleyemiyorum.Kusura bakmayın...(Makrolar kendiliğinden çalışıyor,düğmeye bağlı değil)

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Ayrı Ayrı Çalışma Kitapları

Bu üç makroyu aynı çalışma kitabına monte etmek istiyorum.Yalnız 3.çalışma kitabında 30 ve daha büyük rakamlar girildiğinde hücreler yanıp sönsün,ikaz etsin istiyorum.

Ekli dosyalar

cevatyildiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
-zero-
-zero-