aynı değerleri bulma

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
merhaba arkadaslar
ekteki gibi bir dosyam var.Dosyada B stununda yer alan degerler eger A da geciyorsa D stününa Aynı yazacak yada renkli bir sekilde gösterecek. Bu mümkün mü? If yada match ile denedim beceremedim acaba vlookup falan mı gerekiyor?

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

D1 hücresine aşağıdaki formüllerden birini yazıp aşağı doğru çekebilirsiniz

Kod:
=A1=B1
Kod:
=IF(A1=B1;"AYNI";"FARKLI")
Kod:
=VLOOKUP(A1;$A$1:$B$10;2;0)
Bir sürü formül yazılabilir..

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
hepsine birden teşekkürler:) ya ben ifli olanı if(A1=B1;1;0) yazmıştım aynı satırdakileri buluyordu ama aşagı satırda olanı bulamamıştı şimdi buluyor sanırım biryerde hata yaptım tekrar teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
hocam yine aynısı oldu işte ektekine bir bakarsan..Eğer aynı satırdalarsa dogru buluyor ama farklı satırlardakine uymuyor. Ekte oldugu gibi mesela 1. satırda B stununda 2300 var ve bu A stununun 10. satırında yer alıyor ama bulmuyor.Benim istedigim B1 de gecen degeri A stununun neresinde bulursa bulsun aynı diyebilmesi yani search yapması.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
ekteki gibi vlookup ile sorun cözülüyor gibi ama o da kendinden üstte yer alan degerleri bulmuyor mesela E 11 stününda N/A olmamalı cünkü B11=A3 oldugundan dolayı.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
tamam vlookupta table array aralıgı dolar olarak verilince problem cözüldü..teşekkürler..