aynı hücre içerisinde seçmeli işlem yapılabilirmi ve sözel kelimeler için eğer formül

Excel Vers. ve Dili
microsoft office excel 2007 türkçe
merhabalar

benim sorunumu şöyle ifade edeyim.
ben bu tabloda yapmak istediğim herşeyi işime yarayacak oranda manuel kullanabiliyorum. fakat tabloyu yapıp hazırlamamın sebebi hiç excell bilmeyen arkadaşlarımın kullanması amaçlı bunun içinde herşeyi otomatik yaptırmaya çalışıyorum.

şimdi burada bazı taş değerleri var üst kısımda bulunan değerlerde 0,10 ct (carat) 10 adet gibi bu oran üzerinden mıhlamacı taş büyüklüğüne göre mıhlama değeri uyguluyor. mesala 0,80 ct taş 5 adet ise tane başına düşen birim fiyat 0,10 ct dan büyük olduğu için 0,75 $ ( 1. değer)olarak belirleniyor. diğer bir örnek 0,80 ct taş için 12 adet mıhlama yapılıyor bu oran ise 0,10 dan küçük olduğu için 0,60 $ (2.değer) ile çarpılıyor. yada büyük ekstre işlerde ise 35$ mıhlama ücreti kullanılıyor. bu yanlızca 1 firma için uygulanan değerler

diğer bir firma ise başka bir uygulama yapıyor 0,10 ct kadar olan mıhlama işçiliği için 0,75 $ ve 0,10 ct büyük olan mıhlama işçiliği için ,ise 25 $ işçilik alıyor.

benim burada yapmak istediğim ümit firması için 3 ayrı değer umut firması için 3 ayrı değer girerek tabloda tik işareti atarak veya değişik bir seçim yaparak çarpanlarını belirleyip maliyete yansıtmak. yani hiç excell bilmeyen kişi bu seçeneklerden birini kullanarak değerlerini girmesini sağlamak.
aslında şuda olabilir. ama dahada uğraştırır diye düşündüm
ct değerleri ve adetleri belli
şunu yapabilirmiyiz denedim ve olmadı yanlış birşeyde yapmış olabilirim

tabloda ümit = ct değeri / adet = 0,10 dan küçük ise *0,60 ümit=ct değeri / adet =0,10 dan büyük ise * 0,75
burda belirleyici özellik olarak ümit veya başka bir isim kullanmayı denedim ama eğer formülünde başarı sağlayamadım.

teşekkür

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
kimsenin bi fikri yok heralde konuyla ilgili

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Mutlaka fikri olan bir arkadaş çıkabilir de, eklediğiniz dosya 2007 sürümü, herkeste 2007 sürümü olan ofis programı olmayabilir.

Excel Vers. ve Dili
teşekkürler haber bekliyorum...

Excel Vers. ve Dili
bakan oldumu acaba ben hala çözemedim :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Mutlaka fikri olan bir arkadaş çıkabilir de, eklediğiniz dosya 2007 sürümü, herkeste 2007 sürümü olan ofis programı olmayabilir.
Bu mesajımı dikkate almadınız sanırım. Dosyanızı 2003 formatında ekleyiniz. Bir ilgilenen mutlaka çıkar.

Excel Vers. ve Dili
dikkate aldım almasınada 2003 formatında ekleyemedim.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın pirpir excelinizn sol üst köşesindeki logodan farklı kaydet seçeneklerine gelim 2003 ü seçip kaydedidiz.

Bu seferlik ben değiştirip ekledim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
çok teşekkürler saol eline sağlık

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
İlişik dosyayı inceleyiniz.
Kodlar Sayın Levent Menteşoğlu ve Sayın leumruk un yardımı ile geliştirilmiştir. Kendilerine buradan da teşekkürlerimi sunarım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
hocam saygılar sizinle beraber emeği geçen Sayın Levent Menteşoğlu ve Sayın leumruk ada çok teşekkür ederim ben tabloyu gün içerisinde inceliyerek size bilgi vereceğim.

saygılar tüm üstatlara

Excel Vers. ve Dili
Eğer kurmak konusunda yardımlarınızı rica ederim

üstatlar saygılar
daha önce gönderdiğim bi tablo üzerinde yaptığım çalışmalarda eğer kurmam gerekiyor yardımlarınızı rica ederim

saygılar

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
ben tabloyu gün içerisinde inceliyerek size bilgi vereceğim.
Merhaba,
1- Herhangibir bilgi görmedik.
2- Yeni konu için yeni başlık açınız. Son sorunuzun önceki konu ile bir bağlantısı yok.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
1- Herhangibir bilgi görmedik.
2- Yeni konu için yeni başlık açınız. Son sorunuzun önceki konu ile bir bağlantısı yok.
Hoşçakalın.
değerli hocam merhabalar nasılsınız

öncelikle 1 haftadır yazamıyorum işe gelemedim özel nedenler dolayı özürdilerim

önceki konu ile alakası şöyle var. ben tabloda listeleme olayından vazgeçerek
isimler yerine 1 2 3 gibi kodlamalar kullanmayı düşündüm bu kodlamalarıda eğer kurarak düzeltebileceğimi düşünüyorum. aşama aşama tabloyu yerleştireceğim. bana daha önce attığınız tabloda makroları çalıştıramadım. bu konuyu daha sonra araştıracağım. tobloyu hayata geçirip daha sonra düzeltmeleri yaparak görüşlerinizi alacağım.
saygılar