Aynı hücrede iki farklı formül

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Merhabalar. Benim bir sorum olacaktı. Çok uğraştım ama hep hata verdi.

Mesela aşağıdaki gibi bir formül var.
=(ETOPLA(H53:H58;">=0";E53:E58)-(L63))
Vadesi gelen ödemeleri bulup yazıyor. Ama gelen ödeme çok olduğu için eksi bakiye veriyor.
Ben bu eksi veren bakiyeyi sıfıra çevirmek istiyorum. Aynı hücrede bu formülden sonra sayı negatif çıkarsa formül bozulmadan sıfır olmasını istiyorum.
Birşeyler denedim ama döngüsel hata verdi.
Umarım anlatabilmişimdir.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
İlgili formülü Eğer formülü içine alıp istediğinizi yapabilirsiniz.
=eğer(formül<0;0;formül)

Excel Vers. ve Dili
excel 2016-türkçe
tercih robotu yapmak istiyorum.1 kişi 30 tercih yapacak.KPSS tercihlerinden önce boşa tercih yapmamak için hazırlamak istiyoruz arkadaşlarımla

Yapmak istediğimi şöyle açıklayayım. Veri sayfasına verileri yükledim. Kontenjan sayfasına da illerin kontenjanlarını yükledim. Sonuç sayfasında ise tercihlere yerleşen kişilerin isimleri, puanları ve tercihleri yazacak.
Mantığımız şu: veri listesindeki en yüksek puanlı kişiyi 1. tercihine yerleştiriyoruz. Sonra ikinci en yüksek puanlı kişiyi ele alıyoruz. 1. Tercihine bakıyoruz kontenjan varsa 1. tercihine yerleştiriyoruz. Yer yoksa 2. Tercihine yerleştiriyoruz. Sonra üçüncü en yüksek puanlı kişiye geçiyoruz bu şekilde bütün tercih yapan kişilerin tercihlerini puan üstünlüğüne göre değerlendiriyoruz. Eğer kişiye sıra geldiğinde yapmış olduğu bütün tercihler dolduysa o kişinin tercih bölümünde yerleşemediniz yazacak
http://www.dosya.tc/server7/11x476/tercih_robotu.xlsx.html bunun gibi ama burda 5 tercih var var ve 30 a nasıl çıracağımı bilmiyorum