aynı hücredeki ad soyadları ik farklı hücreye atama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar merhabalar öncelikle ekdeki dosyamda c sutununda bulunana ad soyadlar iki farklı hücerde oması gerekiyor.. yani ad c2'de soyad d2'de bu excel dosyaları bana böyle hazır geliyor bazan 2000 adet oluyor bunları tek tek giremk ciddi zaman alıyor bunları nasıl belirtiğim gibi yapabilirm

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sayın sonmoh, kişi ve kurumlara ait özel bilgiler içeriyor diye kaldırdım. Siz gerçek bilgiler içermeyen dosya eklerseniz iyi olur. Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
TÜRKÇE
c sütununu seçin sekmelerden sırası ile Veri-Metni Sütunlara Dönüştür-Sınırlandırılmış. ileri deyin bir sonraki ekrandan sol tarata ayırıcılardan "boşluk" seçeneğini tikleyip ileri ve son deyin. hedef hücrenin içeriği değişsin mi sorusuna evet dediğinizde adları c sütununa soyadları d sütununa yazacaktır.

ancak bilmeniz gereken bir konu daha var; bu yöntem ile adı ve soyadı birer kelimeden oluşan değerleri sağlıklı bir şekilde ayıarbilirsiniz. 2 den fazla kelime bulunan hücreleri 2den fazla sütuna bölecektir. örneğin; ABDİWELLİ HASSAN ABDİ ABDALLA hücresini 4 sütuna böler

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
TEŞEKÜRLER çok bekledim ama sanırım en iyi yol bu bunu biliyordum ama galiba tek yol budur çoku isimler için yapılıcak bir şey yok sanırım